22.9 C
Albaida
Dimarts, maig 28, 2024
HomeVall d´AlbaidaOntinyentJusticia restaurarà la façana del jutjat nº1 d'Ontinyent per evitar despreniments

Justicia restaurarà la façana del jutjat nº1 d’Ontinyent per evitar despreniments

La consellera de Justícia confirma a l’alcalde la realització dels últims tràmits per licitar i adjudicar enguany les obres del nou Palau de Justicia

La Generalitat Valenciana restaurarà la façana del jutjat nº1 d’Ontinyent, després de 6 anys amb una xarxa per evitar despreniments, amb una inversió de 190.000 euros. A més a més, la Conselleria de Justícia està duent a terme els últims tràmits administratius per licitar i adjudicar enguany les obres que invertiran 9’2 milions d’euros en esta infrastructura que s’ubicarà al barri del Llombo.

Són alguns dels aspectes més destacats que la Consellera de Justicia de la Generalitat Valenciana, Elisa Núñez, confirmava esta setmana a l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, en una reunió a la qual també participaven el regidor de Territori ontinyentí, Óscar Borrell; el Secretari Autonòmic de Justícia, Eduardo Ruiz; i la Directora General Cristina Gil. L’alcalde destacava que “la rehabilitació de la façana és una bona noticia perquè a nivell de seguretat, d’imatge i de conservació patrimonial d’un edifici protegit d’estil modernista que està a punt de complir 100 anys”. 

Les obres de la façana, per a les que la conselleria està ja tramitant la llicència municipal amb l’Ajuntament, permetran actuar en l’edifici conegut com a “Casa Delgado de Molina”, construït en 1924 i inclòs al catàleg municipal de Bens i Espais Protegits com a edifici de protecció parcial. Les obres tenen un termini d’execució màxim estimat de 6 mesos des de l’inici d’actuació, que inclourà tasques de neteja, eliminació d’elements vegetals i fongs; resolució de problemes d’estanqueitat i evaquació d’aigües; reparació de clavills, i revestiments; impermeabilització; segellat de fisures; substitució de vidres; recuperació d’lements ornamentals o pintura, entre d’altres. 

Pel que fa al nou Palau de Justicia, Elisa Núñez explicava a Jorge Rodríguez que està rematant-se alguns detalls del projecte definitiu de l’obra, el que donarà pas a la licitació i adjudicació per poder iniciar les obres a finals de 2024 o principis de 2025, amb una duració estimada de 18 mesos. La consellera confirmava a l’alcalde que aquest projecte definitiu, inclourà no sols la reforma de l’edifici de l’antiga fàbrica de Bernabeu, sinó també la possibilitat d’ampliar a futur la seu amb una construcció adjacent de 1.000 m². 

A més d’estos assumptes, la consellera també va confirmar a l’alcalde l’impuls a la digitalització dels expedients dels jutjats i del Registre Civil. Tant els representants municipals com autonòmics destacaven l’ambient cordial de l’encontre per avançar en la millora dels serveis que s’ofereixen a la ciutadania. 

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe