8.5 C
Albaida
Dissabte, desembre 3, 2022
HomeCulturaJulio Biosca sobre 'Nabucco': "S'ha generat una expectació molt positiva, no tan...

Julio Biosca sobre ‘Nabucco’: “S’ha generat una expectació molt positiva, no tan sols en la gent del poble sinó també del voltant”

Aquest divendres 15 de juliol, Fontanars dels Alforins tindrà l’oportunitat de gaudir en directe de l’òpera ‘Nabucco’ des del Teatre Reial de Madrid. Un espectacle de “primer ordre mundial“, en paraules de Julio Biosca, alcalde de la localitat. La població valldalbaidina serà l’única de la comarca que retransmetrà aquest espectacle. Serà a les 21 h a la plaça Verge del Rosari.

L’òpera, considerada com el primer gran èxit de Giuseppe Verdi, es retransmetrà a 150 ubicacions de tota Espanya. A més, serà el plat fort de la Setmana de l’Òpera que celebra el Teatre Reial de Madrid. A la plaça es col·locaran unes 200 cadires per a tot aquell que vulga gaudir de l’ocasió. Aquesta està generant “una expectació molt positiva, no soles en la gent del poble sinó també del voltant“, com ens assegura Julio Biosca.

“Fa anys mai hauríem imaginat poder gaudir de la grandiositat de ‘Nabucco’ sense eixir de Fontanars dels Alforins i ara és possible gràcies a les possibilitats que ens ofereixen les noves tecnologies” afirma la regidora de Cultura, Lourdes Micó.

A la província de València també es podrà veure l’espectacle a Aiora, Xirivella i les Alcubles. A més, a nivell nacional es retransmetrà en llocs emblemàtics com el Museu Nacional Thyssen-Bornemisza o el Museu Guggenheim de Bilbao.

Fontanars dels Alforins ja va retransmetre ‘Il Trivatore‘ en 2019. Per això, la intenció de l’Ajuntament és la de fer activitats com aquesta tots els anys, tot i que al 2020 i 2021 hi va haver l’impediment de la pandèmia. Aquesta acte està emmarcat en la programació de l’Estiu Viu. Gràcies a aquest es podrà veure una òpera en directe amb qualitat de so i una imatge òptima. Com a detall de cloenda, s’oferirà una copa de vi d’espumós d’un dels cellers de l’associació de vinaters de Terres dels Alforins als assistents.

‘Nabucco’

Aquesta obra és una tragèdia lírica estrenada el 9 de març de 1842. El seu origen es basa en l’Antic Testament, on es narra la conquesta i expulsió dels jueus de Jerusalem per part del rei de Babilònia, Nabucco. Aquest fet dona origen a una història de repressió, lluites de poder, drames familiars i amor. La trama gira al voltant d’una jove enamorada que cau en la desesperació més profunda en veure’s acusada pel seu amant de traïció per haver-se casat, contra la seua voluntat, amb un altre home.

El que desconeix l’amant és que les núpcies es van celebrar sota una falsa presumpció d’infidelitat. El dolor que inunda la jove l’aclapara fins al punt de fer-la embogir. Així, es dona peu a una de les escenes més cèlebres de la història de l’òpera, tant per la genialitat musical com pel nivell d’introspecció psicològica que revela.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

3,376FansLike
584FollowersFollow
421FollowersFollow
338SubscribersSubscribe