15.9 C
Albaida
Dimecres, abril 17, 2024
HomeCulturaJosé Montero, l’ontinyentí que ballarà els pròxims mesos al Teatro Calderón de...

José Montero, l’ontinyentí que ballarà els pròxims mesos al Teatro Calderón de Madrid

Tot va començar fa ara poc menys d’un any, quan el ballarí ontinyentí José Montero va superar un càsting en el qual van participar més de 10.000 persones amb intenció d’entrar a format part de l’elenc de Kinky Boots. Amb el lloc aconseguit, Montero es va calçar els tacons per a ser una de les angels d’un dels musicals més importants del país.

Imatges: Revista Shangay

En acabar-se el període de funcions de Kinky Boots, i encara sense saber ben bé que anava a deparar-li el futur, l’ontinyentí va rebre una telefonada que canviaria els seus plans durant els pròxims mesos, i és que una proposta d’Àngel Llàcer faria que Montero es mudara a Barcelona per a incorporar-se al grup de ballarins del musical Cantando bajo la lluvia. Però igual que amb Kinky Boots, la temporada de Cantando bajo la lluvia arribava a la seua fi.

I ara? Doncs el dia seguent a l’últim espectacle a Barcelona el ballarí reprenia els assajos de Kinky Boots per a tornar a estrenar a la capital del pais. En aquesta ocasió a un dels teatres més rellevants, l’emblemàtic Teatro Calderon.

Instagram: @jsmontero
  • Quant de temps has estat ballant en Cantando Bajo la lluvia?

En Cantando bajo la lluvia vaig començar el 16 de febrer i vam acabar el 18 d’abril. Vaig entrar com a ballarí titular, però també vaig fer d’actor interpretant a Cover, que és el professor de dicció.

  • Com vas aconsseguir entrar al musical?

Podríem dir que vaig tindre molta sort perquè no em vaig presentar al càsting, perquè estava en Madrid. Tenia formació de claqué, però tampoc m’ho vaig plantejar. Més avant, com que havia treballat amb el capità de coreografia, necessitaven cobrir una baixa i em van proposar directament. Em va cridar Àngel Llàcer i em va comentar l’oferta per a quedar-me fins a abril.

Al principi anava a quedar-me fins al dia 10 d’abril perquè començava novament amb Kinky Boots, però es va retardar fins al dia 19 i vaig poder gaudir de l’última funció de Cantando bajo la lluvia. He tingut moltíssima sort amb els horaris perquè he pogut fer les dues coses.

Respecte del que et comente del calendari, el 31 de gener vaig acabar Kinky Boots en Madrid, el 16 de febrer vaig començar en Barcelona amb Cantando, vaig tornar a Madrid el dia 18 d’abril i l’endemà començava els assajos de Kinky Boots.

  • Pel que ens comentes, en Kinky Boots balles amb tacons i Cantando bajo la lluvia estava més enfocat al claqué. Quines dificultats arribes a trobar en dos espectacles tan diferents en tan poc marge de temps?

La veritat, són prou diferents. En Kinky Boots tenim el paper de les angels i ballem amb tacons. En Cantando bajo la lluvia, com a ballarí jo feia distints personatges i també tenia algunes frases, ahí feia un poc de tot. L’experiència en Barcelona va ser molt guai perquè feia temps que volia reprendre les classes de claqué i em va vindre perfecte. Vaig canviar els tacons per les sabates de claqué.

Kinky Boots ocuparà la cartellera del Teatro Calderón fins al 12 de juny, amb funcions de dimecres a diumenge. De dimecres a divendres a les 20.00 hores, dissabtes a les 17.00 i a les 21.00 hores i diumenges a les 18.00 hores. Les entrades poden adquirir-se a través d’aquest enllaç.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe