9.5 C
Albaida
Dissabte, desembre 3, 2022
HomeVall d´AlbaidaOntinyentJorge Rodríguez: "La intenció era justament fer el contrari del que es...

Jorge Rodríguez: “La intenció era justament fer el contrari del que es venia fent a la Diputació”

El judici del Cas Alqueria ha continuat el seu curs aquest dilluns 26 de setembre amb la declaració de l’expresident de la Diputació, Jorge Rodríguez. L’alcalde d’Ontinyent ha assenyalat a José Luis Vera, màxim responsable dels serveis jurídics de la Diputació de València, com a la persona que va idear i donar el vistiplau als contractes d’alta direcció que ara són qüestionats.

Jorge Rodríguez tan sols ha contestat a les preguntes de la seua lletrada, Ángela Coquillat. No s’ha negat a respondre les de les defenses, però aquestes no han formulat cap pregunta. L’alcalde ontinyentí no ha volgut respondre a les preguntes de la Fiscalia i les acusacions. A la seua arribada a la Diputació, ha assegurat que es van trobar amb molta incertesa i que “la intenció era justament fer el contrari del que es venia fent a la Diputació”.

“Jo no coneixia el concepte de contracte d’alta direcció. Per a mi era un concepte nou. És el senyor Vera qui comenta que s’ha d’utilitzar aquest tipus de contracte”, ha declarat Rodríguez. A més, s’ha defensat dient que ningú va insinuar que els contractes pogueren suposar una irregularitat administrativa, i que van actuar amb “tot l’assessorament jurídic que disposaven”.

Rodríguez ha afirmat que “va ser José Manuel Orengo (exalcalde de Gandia) qui em va recomanar la seua contractació, jo no el coneixia de res. Havien treballat junts en Gandia. Em va dir que Vera havia sigut magistrat substitut de l’Audiència Provincial, que havia treballat en causes importants de corrupció, que feia classes en la universitat, que coneixia les empreses públiques, havia sigut director general… Vera, per part seua, em va dir que tenia bona relació amb el fiscal del cas Taula (el mateix que el dels casos d’Alqueria i Azud) Pablo Ponce”. Cal recordar que José Luis Vera està també vinculat a la trama Azud.

El judici continuarà aquest dimarts 27 de setembre amb l’interrogatori de Ricard Gallego, excap de gabinet de Jorge Rodríguez en la Diputació i actual cap de gabinet d’alcaldia d’Ontinyent.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

3,376FansLike
584FollowersFollow
421FollowersFollow
338SubscribersSubscribe