18.9 C
Albaida
Dijous, abril 18, 2024
HomeVall d´AlbaidaEl PalomarJordi Vila Vila: "Hem fet la insígnia 'Ens Uneix' per a qui...

Jordi Vila Vila: “Hem fet la insígnia ‘Ens Uneix’ per a qui vulga una marca transversal, lliure i verda”

L’alcalde d’El Palomar ha valorat positivament el nou camí de La Vall ens Uneix, i assegura que es presentarà a les pròximes eleccions de 2023 amb El Palomar ens Uneix.

Jordi Vila Vila, alcalde d’El Palomar i secretari d’organització de La Vall ens Uneix, ha estat al capdavant de l’ajuntament d’aquest poble des de l’any 1999. La legislatura que va començar en 2019 és la seua sisena com a alcalde d’El Palomar, tot i que és la primera com a membre de La Vall ens Uneix, ja que abans formava part del PSPV (Partit Socialista del País Valencià). Jordi Vila ha atés a Ara LaVall per valorar l’actualitat del seu poble i el nou camí que seguirà el seu partit, el qual passarà a nomenar-se ‘Ens Uneix’.

P: Pensa que els nous mitjans de comunicació digitals, com Ara LaVall, són el futur?

R: Qualsevol iniciativa que hi haja de mitjans de comunicació que vulguen informar a la gent es deu donar suport. Els ajuntaments, que som els que tenim el pressupost, hem de destinar una mica perquè els mitjos puguen subsistir.

P:  Du més de 20 anys a l’alcaldia d’El Palomar, i aquesta és la seua sisena legislatura. Tot i això, aquesta és la primera amb La Vall ens Uneix, ja que va estar cinc legislatures amb el PSPV. Com valora ambdues etapes?

Quan vaig començar l’any 1995 era independent. Tota la meua trajectòria política ha sigut així. En el 99 vam decidir anar en les sigles del PSOE per amistats i afinitats. I açò va ser el mateix amb La Vall ens Uneix, quan hi va haver el problema que va sorgir a Ontinyent amb la distinta vara de medir que li van fer a Jorge Rodríguez, que segons qui eres o com eres les regles són diferents. Vam decidir canviar. Vaig entrar de hobby i vull gaudir de fer política municipal. Ha sigut una bona decisió, i el meu poble l’ha entés. Els resultats han anat igual. Com bé has dit, duc 6 legislatures i jo ja no vull ser ministre, en ser alcalde d’El Palomar em conforme. Eixa és l’aposta que vaig a fer mentre el meu poble ho decidisca i la meua salut m’ho permeta.

P: Aleshores, com va ser ixe canvi per a unir-se a La Vall ens Uneix?

R: La iniciativa de la Vall ens Uneix naix de mi i dels que estàvem indignats en el que li havia passat a Jorge. La seu social del partit està en El Palomar. Aquest dissabte vam fer una segona assemblea i vam decidir que anem a continuar i a adequar el nom. Estem oberts a tots els municipis que vulguen una marca transversal, lliure i verda. La finalitat d’una legislatura des que la diputació l’any 2015 va canviar el seu ambient és diferent, ja no és un “besamanos”. Els diners es reparteixen d’una manera més equitativa a nivell d’habitants, el qual ha facilitat la faena dels alcaldes. Duguem dues legislatures a les quals tenim el doble de diners que abans per a millorar els serveis del poble.

“Canviar el PSPV per La Vall ens Uneix ha sigut una bona decisió, i el meu poble l’ha entés”

P: Creu que després de l’eixida de Jorge Rodríguez de la diputació els pobles que tenen alcaldes de La Vall ens Uneix reben menys ajudes? O pensa que és un repartiment just?

R: Crec que és un repartiment just. Quan Jorge va tindre la responsabilitat ho va posar a la institució. Érem 5 partits els que teníem la majoria de la diputació i, com cadascú opinava d’una manera, vam consensuar aquesta fórmula. Tots els alcaldes a qui li preguntes estaran satisfets. L’últim any vaig fer una enquesta i el 95% d’aquests estaven molt contents.

P: Pel que pareix, es presentarà a les pròximes eleccions.

R: Sí, continuaré amb La Vall ens Uneix. Per a les pròximes eleccions estem modificant el logo i ara serà Ens Uneix, aleshores em presentaré per Palomar ens Uneix. Hem fet la marca Ens Uneix per a que qui vulga vindre amb nosaltres puga utilitzar el nom del poble o de la comarca.

P: Pensa que Ens uneix podrà expandir-se per tota la Comunitat Valenciana o que almenys puga presentar candidatura en tots els municipis de la Vall d’Albaida?

R: No, l’objectiu d’Ens Uneix no és presentar, com fan els grans partits, candidatura en tots els municipis. Si algú està interessat, ens busca i vol un projecte municipalista sí, però no anem a fer llistes per fer.

Als últims anys els diners es reparteixen, per part de la diputació, d’una manera més equitativa a nivell d’habitants, el qual ha facilitat la faena dels alcaldes”

P: La tercera setmana d’agost solen ser les festes d’El Palomar, les quals es van celebrar, tot i que amb mesures de seguretat. Quina valoració fa d’aquestes festes?

R: El 2020 i 2021 vam fer les festes perquè en agost no hi ha massa aglomeració. A tots els actes es podien complir les mesures de seguretat i vam fer un poc per ajudar a les bandes de música i a la gent dels espectacles. L’únic que no vam poder fer van ser el castell i les processons perquè estàvem en alerta 3. Vam fer tot el possible però complint les mesures, perquè la gent necessita viure i aquesta va respondre molt bé.

P: Pensa que la gent d’El Palomar ha sigut responsable i s’ha vacunat?

R: Sí, ací la majoria de gent s’ha vacunat. No hem tingut massa casos i la gent s’ha comportat.

P: L’efecte de la pandèmia en l’àmbit sanitari no ha sigut massa dolorós, però l’efecte econòmic com el valora?

R: La gent no ha patit l’efecte econòmic perquè ací no és que s’haja quedat ningú sense faena, la gent ha treballat igual i els ingressos han sigut els mateixos. A nivell de serveis socials no hem tingut massa demanda d’ajuda perquè no hi ha hagut necessitats.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe