5.8 C
Albaida
Diumenge, gener 23, 2022
HomeEconomiaJ. Rodríguez: “Estem parlant del pressupost amb major inversió de la història...

J. Rodríguez: “Estem parlant del pressupost amb major inversió de la història d’Ontinyent”

Aquest dijous, 11 de novembre, Jorge Rodríguez i Natàlia Enguix, alcalde i regidora d’Hisenda de l’Ajuntament d’Ontinyent, han comparegut en roda de premsa per a presentar els Pressupostos Municipals del 2022. Aquests pressupostos està previst que es porten al plenari del pròxim 2 de desembre.

Jorge Rodríguez, alcalde d’Ontinyent, ha començat la seua intervenció exposant que “crec que és un dels pressupostos més grans de la història de la ciutat, si no el més gran. Un pressupost que puja fins els 45 milions d’euros, el que vol dir que és un 8% superior al que vam presentar per a l’any 2021. Sobretot, diria que es tracta d’un pressupost profundament inversor que permetrà generar ocupació i augmentar la protecció social sense haver de pujar els impostos”.

Fent referència al caràcter inversor dels pressupostos, “m’atreviria a dir que estem parlant del pressupost amb major inversió de la història d’Ontinyent, perquè estem parlant d’un total de 17 milions d’euros en inversions amb projectes que van des del Museu Tèxtil, passant per la Cantereria, la rehabilitació de la Muralla i el Pont Vell, les actuacions anti-inundacions de Benarrai, les actuacions a la Glorieta, Sant Antoni i els col·legis i l’institut”.

Rodríguez ha volgut destacar el “gran volum de finançament extern que hem aconseguit”. Així, dels 17 milions previstos per a inversions, al voltant del 70% vindrà finançat per altres administracions com ara la Diputació de València, la Generalitat Valenciana, del Govern de l’Estat o de la Unió Europea. “Crec que és una dada molt significativa, perquè eixe 70% mostra el nivell de maduresa i qualitat que s’ha aconseguit a partir dels projectes que hem anat presentant des de l’Ajuntament, així com també la implicació de les administracions superiors amb la ciutat d’Ontinyent”.

Respecte del 30% restant del pressupost per a inversions, aquesta quantitat serà assumida per recursos propis. Aquests 6 milions d’euros, segons han explicat des del Govern ontinyentí, es finançaran en 2 milions d’euros per recursos propis i, la resta, per una operació financera, evitant així qualsevol retallada que afecte els serveis essencials.

Al seu torn, Natàlia Enguix, regidora d’Hisenda de l’Ajuntament d’Ontinyent, afegia que “presentem uns pressupostos amb una clara voluntat de respondre a les necessitats de la nostra ciutadania. Hem incrementat serveis tan importants com és el servei d’ajuda a domicili per dependència, el servei de menjar a casa, la millora dels menjadors dels centres ocupacional i de dia i hem incrementat la nostra aportació al projecte Trevol en un 25%”.

Des de hui, “aquests Pressupostos ja comencen a rodar. Hui mateix es remetrà a tots els consells de participació de la ciutat i també el treballarem junt a l’oposició, com sempre hem fet, per tal d’aconseguir el màxim consens possible”, concloïa Rodríguez.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

2,412FansLike
166FollowersFollow
303FollowersFollow
8SubscribersSubscribe