23.5 C
Albaida
Dissabte, juny 15, 2024
HomeVall d´AlbaidaAielo de MalferitInvestiguen un home per maltractar animals a Aielo de Malferit

Investiguen un home per maltractar animals a Aielo de Malferit

A l’arribada dels agents, 2 dels animals ja estaven morts i en avançat estat de descomposició, mentre que els altres dos es trobaven en molt mal estat, i un d’ells va morir l’endemà

La Guàrdia Civil de València investiga a un home de 40 anys com a autor d’un delicte contra els animals per l’abandó de 4 exemplars de gossos, raça podenca, en la localitat d’Aielo de Malferit. Es va rebre un avís a la central per un suposat abandó animal. Així, els agents, en suport d’una patrulla de la Policia Local es van desplaçar fins el municipi.

Una vegada en el lloc, es va constatar que es tractava d’una parcel·la agrícola d’uns 1406 metres quadrats, on s’observava situada una instal·lació d’obra per a albergar cans, la qual està composta per sis departaments. A l’interior de la instal·lació, s’observaven quatre cans de raça podenca, dels quals hi ha dos cans morts i els altres dos es trobaven vius, però en molt mal estat higienicosanitari.

En el lloc s’apreciava una abundant acumulació de femta i orina de ca de diversos dies, així com gran presència de paparres (Ixodoidea) per totes les instal·lacions. Després d’observar el mal estat dels animals que encara es troben vius, per part dels agents actuants, es va procedir a la urgent pràctica de gestions amb protectores i veterinaris per al trasllat dels mateixos a un centre veterinari.

Sobre les 17.15 hores, els animals que encara es trobaven vius (una femella i un mascle), i van ser traslladats al Centre Veterinari de Canals amb un diagnòstic de condició corporal de caquèxia, infestació per paparres i puces amb ferides i úlceres per tot el cos, i un grau de deshidratació major de 10%.

Un tercer animal mor al dia següent

La femella va morir a les 7 h de la matinada de l’endemà, i el mascle va ser donat d’alta i traslladat a les instal·lacions d’una casa d’acolliment. Sobre les 18.00 hores, per part d’un altre veterinari, es va procedir a l’alçament dels cadàvers dels dos gossos ja morts (podencs-femella) i traslladats a un altre centre veterinari per a la realització de la corresponent necropsia i determinació de la causa de la mort.

En el moment de la retirada, els cadàvers es trobaven en avançat estat de descomposició, elevat grau de caquèxia i deshidratació, amb abundant parasitació per paparres.

Després de la corresponent investigació es va identificar el titular dels animals. Un home de 40 anys i de nacionalitat espanyola. Es va procedir a la seua investigació com a autor d’un Delicte contra els Animals per l’abandó de 4 exemplars de gossos, de raça podenca.

Així mateix, i al marge de la comissió d’il·lícit penal, es procedix a formular també 11 denúncies per suposades infraccions administratives a la Llei 2/2023, de Protecció, Benestar i Tinença d’Animals de Companyia i altres mesures de Benestar Animal a la Comunitat Valenciana.

Les diligències han sigut entregades en la Fiscalia de Medi Ambient de València i al Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 4 d’Ontinyent (València).

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe