test
27.6 C
Albaida
Dilluns, juny 24, 2024
HomeOpinióInfoxicació i futbolització de la política

Infoxicació i futbolització de la política

En un anàlisi ràpid, però profund, dels fets que vivim actualment, com a graduat en Informació i Documentació puc advertir que cada vegada tenim més quantitat d’informació. Però la qualitat no va en funció de la quantitat produint-se un fenomen que anomenem “Infoxicació”: excés d’informació per a fer desviacions en el rigor informatiu.
Només hem de parar atenció en la informació arribada dels grans mitjans de Madrid. La dreta mediàtica tracta d'”infoxicar” premiant les idees reaccionàries i el discurs de la por, contra l’exposició de programa i la gestió de les formacions polítiques de progrés.
Ahi podríem buscar una de les causes dels resultats electorals del passat 28 de maig en els quals ha sobreviscut la quantitat a la qualitat. Sols ha fet falta manipular la informació i … fet!
La tendència a la “futbolització” de la política ha fet que la gent deixe de creure en les polítiques útils, vingudes de la mà del Govern de Ximo Puig i que tants avantatges han portat a la societat valenciana, especialment a la Vall d’Albaida.
Desdoblament de la CV60, l’Hospital d’Ontinyent, regeneració de l’entorn de la Presa de Bellús, millora de les línies de bus i el tren Xàtiva – Alcoi, i tantes i tantes coses.
Pel que respecta a l’àmbit quotidià, podem comentar la gratuïtat dels llibres de text, del transport per Cicles i Batxiller gratuïts, l’escolarització a partir dels 2 anys, gratuïtat de les extraescolars, la fi dels copagaments, més un llarg etcètera. Amb tot açò, s’ha aconseguit que la qualitat de serveis de les capitals com València, siga la mateixa per a pobles menuts com el meu, Alfarrasí.
Doncs tot això que hem aconseguit estos anys, ara es troba en greu perill. El motiu és evident. La “futbolització” de la política de la que parlem, fa que no es tinguen en compte els fets i que la gent vote i actue de manera visceral, sense reflexionar sobre el que més li interessa.
No és prou açò, que encara quan ve l’hora de pactar institucions tan importants per a la vida de les persones a la Vall d’Albaida, com la Diputació, aquells que fan bandera dels valors progressistes, digam “Ens Uneix”, podent obrir una porta a les polítiques de progrés, van i permeten un govern amb PP i Vox.
De sobra sabem, que l’únic que es busca de la unió de PP i Vox és acabar amb els avanços socials dels últims huit anys del Govern de Ximo Puig.
En les negociacions per al pacte de la Diputació de València, des del PSPV-PSOE de la Vall no s’ha intervingut de manera directa perquè no hi hagen malentesos, intervenint directament des de València un equip negociador que va vindre a Ontinyent. Així que s’ha sentit directament la VEU en el Cap-i-Casal.
Van haver almenys tres reunions en les quals Ens Uneix va estar demanant la humiliació del Secretari General del PSPV i poc o res d’inversions a la Vall i Ontinyent.
Es va intentar arribar a acords, però Ens Uneix l’únic que va fer va ser “infoxicar” i moure la “futbolització” per a fer de la política una revenja personal, entregant la clau de la Diputació Provincial de València al Partit Popular i Vox. Just, els mateixos que van demanar huit anys de presó per als dirigents d’Ens Uneix.
Mai es va arribar a proposar res seriós per part d’Ens Uneix, sols buscant culpables i rancors viscerals contra Ximo Puig, a més a més de menysprear els òrgans Provincials del PSPV i a Carlos F. Bielsa.
Les meues hipòtesis del que pot haver passat les busque en casos similars ocorreguts en la història recent del Nostre País: “Tamayazo”? “Els Blascos”? Es canvien principis per cadires?… Mai ho sabrem clar… o si…
El que no puc traure’m del pensament són els fets consumats de què algunes persones han perdut el sentiment de fer política útil. Per la meua part, els pense mantenir i crec que encara tenim l’oportunitat el pròxim diumenge 23 de juliol de tindre una societat amb Justícia Social i raonament, i no la del “vuelva usted mañana” que retalla en drets i ataca a la transparència.
S’ha desdibuixat el camí recorregut i qui no el recorde, mai trobarà el lloc adequat.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe