15 C
Albaida
Dilluns, febrer 26, 2024
HomeVall d´AlbaidaAielo de MalferitIndignació a Aielo de Malferit per la planta de biogàs

Indignació a Aielo de Malferit per la planta de biogàs

L’Associació Veïnal d’Aielo de Malferit ha alçat la veu per alarmar sobre el perill del projecte d’instal·lació d’una planta de biogàs al Polígon Serrans V de la localitat. “Aquesta planta posa en risc la vida i la convivència dels veïns i veïnes i va a pertorbar greument el nostre benestar, ja que pretén processar 181.300 tones de residus provinents, entre altres, d’animals (fem), de llots de depuradores i restes de carns”, asseguren al comunicat.

Segons els promotors, això suposaria l’arribada de 50 camions al dia a Aielo de Malferit, però arribarien sense olors, i tan sols s’aproximarien a uns 50 km a la rodona, com a màxim. En canvi, l’Associació Veïnal no està d’acord: “No ens creiem que els 50 camions diaris d’aquests materials, no produïsquen olors, ni que l’activitat de càrrega i descàrrega no produïsca mai olors, ni que es limiten a portar mercaderies només de 50 km de distància”.

Des de l’Associació Veïnal d’Aielo de Malferit asseguren que saben amb certessa 5 punts:

  • “Totes les poblacions on intenten muntar una Planta de Biogàs s’organitzen plataformes en contra per a evitar la seua instal·lació, atés que prevalen els interessos de l’empresa sobre el benestar de les poblacions”.
  • “Representa un risc per a les inversions en Aielo i, per tant, una devaluació econòmica en general”.
  • “Aquesta Planta s’ha convertit en un gran malson que afecta al nostre somni i a la nostra Salut Mental”.
  • “La planta és altament contaminant, ja que, durant el procés d’obtenció de gas s’emet un 40% de CO₂ a l’atmosfera sobre el total de la matèria primera processà”.
  • “Produirà olors, uns dies més forts que uns altres i mai sabrem quan, ni quant temps, ni que intensitat”.

“Per tot això, sol·licitem un NO rotund a la Planta de Biometà d’Aielo, no sols dels ciutadans i empreses d’Aielo, apel·lem a la solidaritat de tota la Vall d’Albaida, perquè tots els seus líders polítics i socials defensen la nostra qualitat de vida, defensen la marca Vall d’Albaida com un bon lloc on viure i on treballar, i no ho converteixen en una altra cosa molt diferent. Hui està passant en Aielo, demà pot ser al teu poble”, manifesten.

S’ha convocat a la població d’Aielo de Malferit i de la Vall d’Albaida a una assemblea informativa per al pròxim dijous 15 de febrer a les 19 h a l’Auditori d’Aielo de Malferit.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe