15 C
Albaida
Dilluns, febrer 26, 2024
HomeVall d´AlbaidaAlbaidaImportants intervencions del Consorci Camí del Cid al seu pas per la...

Importants intervencions del Consorci Camí del Cid al seu pas per la Vall d’Albaida

Destaca la instal·lació de cartelleria als entorns de Bellús, Sempere i Montaverner, la revisió del tram senderista pel Barranc dels Tarongers i la construcció del nou pont al costat de la depuradora d’Albaida

El Consorci Camí del Cid, del qual forma part la Diputació de València, ha tancat la seua última campanya de manteniment, reforç i millora de la senyalització senderista i BTT (ciclista) de la ruta. En concret, a la província de València s’ha actuat sobre 178 quilòmetres, en els quals s’han dut a terme 309 intervencions. Entre elles, destaca la instal·lació de cartelleria d’advertiment en encreuaments i trams per carretera en els entorns de Bellús, Sempere, Montaverner i l’eixida de Xàtiva, així com la revisió del tram senderista pel Barranc dels Tarongers.

Així mateix, s’ha restablit el traçat original després de la construcció del nou pont al costat de la depuradora d’Albaida, reposant la senyalització original i instal·lant un cartell d’advertiment per als ciclistes que recórreguen la ruta.

En el total del Camí del Cid s’han realitzat 2.678 intervencions consistents en marques de pintura (2.016), instal·lació de vinils, plaques i distintius (262), estaques (84), balises (53), fletxes (20) i cartells (25). A més, s’han recol·locat més de mig centenar de senyals caiguts i s’han adequat 21 trams de la ruta. Estes intervencions es completen amb altres actuacions entre les quals destaca l’estudi i relació d’actuacions rellevants a realitzar en pròximes campanyes.

S’ha actuat sobre 1.344 km de recorregut al llarg de les huit províncies que formen part del Camí del Cid: Burgos, Soria, Guadalajara, Zaragoza, Teruel, Castelló, València i Alacant. A més, els treballs els ha desenvolupat l’empresa UTM Desenvolupaments i han tingut un cost total per a les huit províncies de 14.505€ (IVA no inclòs).

En este sentit, el president de la Diputació de València i del Consorci Camí del Cid, Vicent Mompó, ha remarcat “la importància de posar en valor un itinerari que genera recursos econòmics en els municipis pels quals passa”.

Vida útil dels senyals

La campanya va començar a l’agost de 2023 i ha conclòs a la fi d’any. Encara que el Camí del Cid està senyalitzat íntegrament, la durabilitat de la senyalització depén de molts factors. Entre ells es troba la qualitat dels materials, les condicions climatològiques, vandalisme, accidents, etc.

En termes generals s’estima que un senyal comença a deteriorar-se als 8 anys. Amb els treballs realitzats s’aconseguix augmentar l’amortització de la inversió inicial realitzada per les diputacions provincials. Gràcies a una xicoteta inversió, a més de garantir el seu ús al viatger, es prolonga la vida útil dels senyals. Així, s’evita la seua reposició el que en la pràctica suposa un important estalvi de recursos i de mitjans econòmics.

Des que s’iniciara la primera campanya l’any 2011 s’han realitzat més de 30.000 intervencions al llarg de tot el recorregut. El Consorci Camí del Cid és qui s’encarrega del manteniment de la senyalització de tota la ruta. Ho fa des del seu inici en Vivar del Cid (Burgos) fins a Orihuela (Alacant).

El Consorci Camí del Cid és una entitat pública sense ànim de lucre. A més, està integrada per les Diputacions Provincials de Burgos, Soria, Guadalajara, Zaragoza, Teruel, Castelló, València i Alacant. Té per objecte la definició, la dinamització, la divulgació cultural i la promoció turística del Camí del Cid.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe