18.9 C
Albaida
Diumenge, maig 26, 2024
HomeCulturaImportant donació a l'Arxiu d'Ontinyent dels textos del Pare Fullana

Important donació a l’Arxiu d’Ontinyent dels textos del Pare Fullana

La donació ha estat per part de José Manuel Mira i hui s’han iniciat els tràmits per fer-la efectiva, tot i que haurà de ser aprovada al Ple

Aquest mateix matí s’han començat els tràmits pels quals l’Arxiu Municipal d’Ontinyent rep uns textos que recullen la història de la capital de la Vall d’Albaida, i que van ser elaborats per part del pare Lluís Fullana Mira.

La documentació inclou una prova d’impremta de 16 capítols, a més de l’obra completa de 1.395 fulls de l’obra del rector de Benimarfull. La donació ha estat per part de José Manuel Mira, fill de Víctor Mira Teixeiro, qui va elaborar la transcripció de l’obra.

José Manuel Mira, junt amb la regidora d’Arxiu Mª Àngels Moreno, han signat la proposta de donació, la qual haurà d’aprovar el Ple Municipal. Així ha valorat la donació Moreno: “Aquesta donació és una mostra de la importància que tenen els arxius, en general, i l’Arxiu d’Ontinyent, en particular, com a impulsor de la memòria individual i col·lectiva”.

D’altra banda, la regidora ha destacat que la documentació que arriba està en perfectes condicions i perfectament organitzada i ordenada. “Ara, el personal d’Arxiu es posarà en marxa per ordenar, catalogar i inventariar tota aquesta documentació. Es posarà a disposició de la ciutadania tan prompte com siga possible”, explicava.

D’aquesta manera, naix el ‘Fons Víctor Mira Teixeiro‘, qui va ser el responsable de la publicació de la coneguda obra del Pare Fullana. Per altra part, mai s’havien documentat aquests textos, tot i els esforços de Víctor Mira. Per això, amb motiu del 50 aniversari de la mort del Pare Fullana, José Manuel Mira troba l’oportunitat d’editar la història per pimera vegada amb el suport de Caixa Ontinyent.

El Pare Fullana

Lluís Fullana Mira va nàixer a Benimarfull (el Comtat). Va ser professor de francés al col·legi franciscà “La Concepción” d’Ontinyent des de 1895 fins 1904. A més, va escriure e Monogràfic Local d’Ontinyent, on de manera documentada narra diverses etapes de la història de la ciutat.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe