22.5 C
Albaida
Divendres, agost 19, 2022
HomeVall d´AlbaidaOntinyentHéctor Illueca visita les actuacions que invertiran 7 milions d'euros en matèria...

Héctor Illueca visita les actuacions que invertiran 7 milions d’euros en matèria d’habitatge a Ontinyent

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha visitat hui les actuacions que la Vicepresidència té en marxa a Ontinyent en matèria d’habitatge. “He vingut a reforçar l’aliança que tenim entre la Generalitat i l’Ajuntament perquè tenim projectes molt importants, transcendentals per a la ciutat, per valor de prop de 7 milions d’euros”.

En la seua vista, Illueca s’ha reunit amb l’alcalde de la localitat, Jorge Rodríguez, per a tractar els temes més rellevants que afecten el municipi, per a després visitar diverses de les actuacions que la Conselleria està executant. Entre elles, la de regeneració urbana en el barri històric de la Vila i el projecte de la Cantereria.

En la reunió també han participat el director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica de la Conselleria, Alberto Rubio; el regidor d’Urbanisme, Joan Sanchis; la regidora de Govern Obert, Natalia Enguix; i el president de l’Associació de Promotors i Constructors de la Vall d´Albaida, Elu Mancebo. En ella s’ha parlat sobre les ajudes a la rehabilitació gestionades per la Vicepresidència Segona.

Illueca ha assegurat que des de la Generalitat es vol “reactivar l’economia, buscar formes de reconstrucció i posar en valor els nostres pobles”. Alguna cosa que també servirà per a “impulsar el sector de la rehabilitació i la construcció en un moment complicat derivat de la crisi sorgida per l’emergència sanitària”. Després de la trobada, Illueca i Rodríguez han visitat les actuacions urbanes que s’estan executant en el municipi. La primera d’elles ha sigut el barri històric de la Vila, on l’aportació de la Generalitat per als treballs de reurbanització, rehabilitació i regeneració ascendeixen a 3,5 milions d’euros.

Durant la visita, el vicepresident ha assegurat que els espais municipals “han de pensar-se com un hàbitat, un lloc on veïnes i veïns se senten acollits i cuidats per l’entorn”. En aquest sentit, millorar la urbanització d’un barri tan important com la Vila “és una actuació indispensable per a millorar les condicions de vida en el municipi”.

PROJECTE DE REGENERACIÓ EN LA CANTERERIA

A continuació, han visitat el barri de Canterería, on s’està desenvolupant un projecte de regeneració i transformació urbana per a transformar la zona en un parc inundable. Tot això amb una inversió de 3.384.000 euros i una aportació de la Generalitat d’1.200.000 euros entre 2021 i 2022. Illueca ha recordat que les catàstrofes climàtiques dels anys 2019 i 2020 van deixar patent que les persones residents en aqueix barri es troben en risc i “per a revertir aquesta situació col·laborem amb l’Ajuntament d’Ontinyent amb el finançament d’actuacions de regeneració perquè les persones del barri puguen viure en condicions dignes”.

Així mateix ha destacat aquesta intervenció “des del punt de vista constructiu i social” ja que demostra que la rehabilitació “és un vector fonamental per a la recuperació econòmica i, per això, és una aposta ferma del Consell”.Un altre dels motius de la visita del vicepresident ha sigut la inauguració de l’oficina Xaloc que la Generalitat ha posat en marxa a Ontinyent de servei de finestreta única en matèria d’habitatge, rehabilitació d’edificis i regeneració urbana.

Illueca ha destacat que aquesta xarxa d’oficines és “una aposta decidida pel municipalisme” i demostra “el treball que fem per a acostar les polítiques d’habitatge la ciutadania”. Així mateix, ha mostrat la seua satisfacció ja que a partir de hui Ontinyent comptarà amb un servei d’atenció directa en matèria d’habitatge, la qual cosa ha suposat una inversió de 69.439 euros. El recorregut ha conclòs amb la visita al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana, en el qual la Conselleria ha aportat 1.744.356 euros per a la reforma i ampliació de la fase II i creació del centre de formació.

L’objectiu de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica és ajudar a recuperar edificis històrics, enfortir serveis socials o culturals per al veïnat i millorar els espais comuns. En aquest sentit, “la inversió del Pla Conviure permetrà millorar els espais de trobada amb el centre de formació i donarà visibilitat a la cultura del municipi d’Ontinyent amb el museu tèxtil”, ha conclòs Illueca.

D’altra banda, l’alcalde d’Ontinyent ha agraït la visita del vicepresident en la qual ha sigut la seua primera reunió de contacte i en la qual han analitzats els projectes conjunts. Jorge Rodríguez considera “fonamental l’aliança” entre la Generalitat i l’Ajuntament, que considera “una de les principals vies de treball en la recuperació del patrimoni i la posada en valor de l’habitatge en aquesta ciutat”.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

3,376FansLike
584FollowersFollow
421FollowersFollow
338SubscribersSubscribe