22.9 C
Albaida
Dimarts, maig 28, 2024
HomeVall d´AlbaidaOntinyentFons Europeus valida les 10 bones pràctiques presentades per Ontinyent

Fons Europeus valida les 10 bones pràctiques presentades per Ontinyent

La Dirección General de Fondos Europeos del Ministerio de Hacienda ha validat les deu bones pràctiques en comunicació que l’Ajuntament d’Ontinyent va presentar dins de la Estrategia de Desarrollo Urbano Sostenible Integrado (EDUSI), que a Ontinyent comprén inversions productives i de modernització de la ciutat d’Ontinyent per import global de 5 milions d’euros fins a l’any 2023.

El document definitiu, elaborat durant els últims mesos entre les àrees de Promoció Econòmica i de Comunicació Institucional, guiarà la comunicació de les millors actuacions cofinançades a Ontinyent amb fons del Programa Operativo Regional FEDER. Les inversions incloses en les deu bones pràctiques afecten actuacions per import d’1,3 milions d’euros, el 55,7% del total de les operacions, i projecta més de 60 accions de comunicació amb un volum global de 127.000 euros.

Entre les deu bones pràctiques validades per Fons Europeus es troben actuacions com ara la instal·lació d’un punt de tramitació electrònica en l’espai d’atenció ciutadana de l’ajuntament, la compra del sistema per la geolocalització dels autobusos urbans, la construcció de l’anell per a vianants i bicicletes que connecta el poliesportiu, l’IES l’Estació i el futur hospital amb el nucli urbà o la remodelació del carrer Sant Antoni.

Igualment, s’ha aprovat com a bona pràctica el canvi de la coberta de l’antic pavelló del poliesportiu, la rehabilitació de l’antiga fàbrica de Revert per a acollir el Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana, així com la creació d’un parc inundable en el marge esquerre del río Clariano al seu pas per Ontinyent amb vegetació i arbrat autòcton, la rehabilitació de la planta baixa de l’edifici del Delme com a centre intergeneracional, la construcció d’un edifici annex al Museu del Tèxtil per a realitzar formació sociolaboral o la instal·lació d’escales mecàniques per connectar la plaça de la Coronació amb el Mercat Municipal.

En el document validat per la Dirección General de Fondos Europeus s’inclouen accions de comunicació tant en l’àmbit local i comarcal, com autonòmic i nacional. Estan programades insercions en premsa, ràdio, televisió i xarxes socials, algunes d’elles traduïdes a l’anglés, així com la confecció de cartells, l’organització d’actes per a la ciutadania i la compra de material promocional. “Tot”, com ha declarat el Director de Comunicació de l’EDUSI d’Ontinyent, Ricard Gallego, “amb l’objectiu de complir amb els requisits establerts per la UE respecte de la difusió de les actuacions cofinançades amb fons europeus”.

Gallego ha exposat que la comunicació dels projectes cofinançats per la UE a Ontinyent se centrarà a mostrar a la ciutadania els beneficis que comporten les inversions europees: “però volem que siga la mateixa ciutadania la que aparega avaluant en què ha millorat la seua vida quotidiana les inversions que la UE cofinança a Ontinyent”.

En aquest sentit, i segons ha explicat el responsable de la comunicació de l’EDUSI d’Ontinyent, des de la Direcció General de Fons Europeus comparteixen aquesta visió perquè els sembla “essencial” que la ciutadania siga protagonista en la difusió de les operacions que s’estan executant a Ontinyent amb finançament de la UE.

Per la seua banda, el regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, ha destacat la coordinació que s’ha aconseguit entre els distints departaments municipals per tal d’executar l’EDUSI. “Cal no oblidar que és la primera vegada que Ontinyent ha de gestionar fons europeus per aquest import. La Unió Europea té uns procediments administratius, de contractació i de justificació tan complexos que necessiten un treball extraordinari dels treballadors i treballadores de totes les àrees de l’ajuntament, als qui vull reconéixer la seua implicació”, ha conclòs Juan Pablo Úbeda.

La primera de les actuacions finalitzades ha estat l’anell per a vianants i ciclistes, que tanca la circulació no motoritzada entre el nucli urbà, l’IES l’Estació, el poliesportiu i el futur hospital. A banda, en estos moments s’està executant la remodelació de l’antic pavelló del poliesportiu, que permetrà augmentar la seua eficiència energètica i eliminar l’amiant del sostre, entre altres millores.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe