7.1 C
Albaida
Dilluns, febrer 6, 2023
HomeVall d´AlbaidaOntinyentFibra òptica al Poble Nou i La Vila, una proposta conjunta de...

Fibra òptica al Poble Nou i La Vila, una proposta conjunta de La Vall ens Uneix i el Partit Popular

De vegades costa veure el govern d’un país o d’un municipi i el partit de l’oposició treballant de la mà, però Joan Sanchis (regidor de Territori de l’Ajuntament d’Ontinyent per La Vall ens Uneix) i Paco Penadés (regidor d’Enllumenat pel Partit Popular) han presentat aquest dilluns, 21 de febrer, una proposta conjunta que tractarà de fer possible la instal·lació de fibra òptica als barris de Poble Nou i La Vila.

Segons explicava Sanchis, “hui presentem tot un treball que ve fent-se des de l’Ajuntament, per part de La Vall ens Uneix i el Partit Popular, per tal de buscar una solució al problema del desplegament de la fibra òptica al centre històric. No és un problema senzill perquè hi ha una normativa que col·lideix. D’una banda, la Llei General de Comunicació, que vol afavorir el desplegament de la fibra òptica, i per altre costat la Llei de Patrimoni de la Comunitat Valenciana, que és enormement restrictiva i que col·lideix amb la normativa de telecomunicacions”.

“Es va estudiar una modificació del PRI – Pla de Reforma Integral – però a ningú se li escapa que una reforma del planejament d’un espai en protecció té els seus temps i, sobretot, ha de passar per la Generalitat Valenciana, el que fa que s’endarrerisca enormement. Mentrestant, l’Ajuntament ha de donar una solució als problemes del nostre veïnat.

Amb l’informe de l’Oficina Tècnica, l’anàlisi de la documentació aportada per Paco Penadés i l’estudi de la normativa, segons han explicat des de l’Ajuntament, s’ha arribat a dues conclusions:

  • La Vila exigeix canalitzacions subterrànies per ser Conjunt Històric Artístic. Tot i que en les últimes reformes s’ha habilitat la canalització subterrània que podríem anomenar general, les ramificacions fins a cada casa és el que encareix la seua instal·lació.
  • En el Poble Nou, el desplegament de fibra òptica que duguen a terme les companyies interessades, hi haurà possibilitat d’utilitzar les canalitzacions subterrànies que ja existeixen pels principals carrers. On no hi haja canalització subterrània o resulte inviable econòmicament o tècnicament, es permetrà el traçat aeri on aquest ja existisca (pràcticament en tot el Poble Nou).

Joan Sanchis apuntava que “així s’aconsegueix que baixen els costos d’implantació de la fibra òptica, que era el gran problema. I segon, arribar a la totalitat dels carrers del Poble Nou. Ara, tant Paco com Jo estem en converses amb dues companyies interessades en aquest desplegament de la fibra òptica. Ara passarem a la Comissió de Patrimoni aquests criteris per a que puguen aprovar-se pel plenari”.

“Si aquestes solucions no foren viables i haguera de fer-se de manera subterrània des de la canalització principal fins a l’habitatge, anem a estudiar la possibilitat de crear una línia d’ajudes per a facilitar la implantació de la fibra òptica”, ha conclòs el regidor de Territori.

Al seu torn, Paco Penadés afegia que “des del partit Popular valorem molt positivament aquesta fita, perquè demostra que es pot treballar conjuntament des del Govern i l’oposició. Hem demostrat que podem arribar a solucions perquè al final, la gent el que demanava era una solució definitiva a la problemàtica de la fibra òptica”.

“Amb aquesta solució establim el marc normatiu sobre el qual les operadores de telefonia poden vindre a Ontinyent per a desplegar la fibra òptica. Fa vint anys, quan es redactava un Pla de Reforma Interior o un Pla General d’Ordenació Urbana ningú pensava en la fibra òptica, ni en el teletreball ni en les classes online. Hui en dia és una realitat que va a més i hem de tenir en compte que Ontinyent pot arribar a ser promotor per a que moltes altres ciutats continuen el camí que iniciem hui ací”, ha finalitzat el regidor del Partit Popular.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

3,376FansLike
584FollowersFollow
421FollowersFollow
338SubscribersSubscribe