test
23.3 C
Albaida
Dissabte, juny 15, 2024
HomeLa VallFede Vidal: "El PSPV té intenció de presentar llista a les municipals...

Fede Vidal: “El PSPV té intenció de presentar llista a les municipals en tots els pobles de la comarca”

El pròxim 13 de març se celebrarà el Congrés Comarcal del PSPV-PSOE a la Vall d’Albaida. Una cita que els socialistes encaren amb una única candidatura liderada per Fede Vidal, alcalde d’Alfarrasí. Parlem amb l’aspirant a dirigir l’executiva comarcal per conéixer de primera mà quin és el funcionament del partit i quin serà el camí a seguir.

  • Hola, Fede. L’estructura interna dels partits polítics, en moltes ocasions, pot sonar estranya per a gran part de la ciutadania. Podries explicar-nos què és açò de l’executiva d’un partit?

L’executiva, en el cas del PSPV, és l’òrgan que marca les polítiques i que pren les decisions més directes que afecten el partit en la comarca. Podríem dir que l’executiva és l’alt càrrec del partit, i dins d’aquest hi ha un Secretari General, que seré jo, un Secretari d’Organització, Secretari d’Acció Política, Secretari de relacions Institucionals i una presidència, però els càrrecs amb major responsabilitat són el Secretari General acompanyat d’un Secretari d’Organització.

El Secretari General és qui convoca i qui pren les decisions en un moment donat i el secretari d’Organització es fa càrrec del que és el funcionament intern de l’executiva i del partit a escala comarcal. Jaime Peris serà el Vicesecretari General i Juan Rafael Espí, alcalde d’Aielo de Malferit, es farà càrrec de la Secretaria d’Organització.

  • Dins d’un partit polític, com es conforma un òrgan de Govern com aquest?

En un primer moment, jo propose a les persones el càrrec, i quan accepten l’executiva va formant-se. Tot i que ara l’executiva encara no està formada, que es formarà en el Congrés Comarcal de manera formal, els càrrecs que van sumant-se al projecte anem parlant amb les distintes associacions socialistes de la comarca per a designar els càrrecs orgànics.

Una vegada tinguem formada l’executiva, després es formarà el Comité. Es proposaran 8 persones més i el Comité sí que serà qui pren les decisions de major pes. Aquest Comité Comarcal es reuneix com a mínim una vegada a l’any.

  • Amb l’executiva del PSPV parlem dels càrrecs de més amunt, però quina és la importància de la militància de base?

La militància és el important. La base és la veu dels nostres afiliats, que és el que ens permet elegir els càrrecs orgànics. Ells són qui ens donen les idees que nosaltres anem traslladant de baix cap a dalt.

Jo, en aquest tema, tinc una màxima des que soc alcalde. Els canvis sempre es fan de baix cap amunt. Quan la massa de militància és major, majors aportacions hi ha i nosaltres som un partit que contempla molt la diversitat i aposta per arribar al consens. Els ideals progressistes i socialistes que tenim en comú són els que ens fan anar cap endavant. Per això es necessita gent de totes les edats i sexes, sense distincions.

  • Actualment es parla d’una recuperació de militància al PSPV en la comarca. Podria afavorir aquesta recuperació a la representació del PSPV en els nostres pobles?

La militància és molt important, tant en els pobles més menuts com és Alfarrasí com en els pobles més grans. Per exemple, en Ontinyent no estem representats en l’Ajuntament, però el PSOE va ser el partit més votat en les generals, per la qual cosa podem afirmar que tenim eixa gent a Ontinyent. La gent busca representació en les institucions superiors i quanta més representació tinguem en la nostra comarca, més veus podrem alçar cap a l’àmbit autonòmic i nacional.

  • Parlant d’Ontinyent, tot i que hui en dia el PSPV no té representació al consistori, quines són les previsions de cara a les pròximes eleccions locals?

El Partit Socialista té intenció de presentar llista a les municipals en tots els pobles. Aleshores, això vol dir que Ontinyent no serà menys. A més, estem treballant per presentar una llista que tinga opcions de guanyar. En passar el Congrés Comarcal, quan vinguen els congressos locals, sabrem alguna cosa més sobre aquest tema i podrem treballar per a intentar recuperar Ontinyent i tots els pobles que, a causa del que va passar abans de les eleccions – la creació del partit polític La Vall ens Uneix a conseqüència de l’eixida d’alguns membres del partit arran del cas Alqueria –, van perdre el seu lloc.

Han hagut dues coses que han marcat els quatre anys de l’executiva que acaba: una ha sigut la pandèmia i l’altra ha sigut l’eixida de militants, sobretot d’Ontinyent, cap al partit que actualment té l’alcaldia.

  • Quin és el paper que juga el PSPV dins de la Vall d’Albaida?

El nostre paper és un paper d’equip. Des de l’últim militant fins als nostres representant en les executives provincials i nacionals, tots els que conformem la família que és el PSPV de la comarca, treballem en equip i treballem per tindre eixa representació. Tenim clar que som un equip que va de baix cap a dalt.

Jo crec en la direcció per objectius, que suposa que cadascú senta com a propis els objectius de la institució. En aquesta línia seguirem de cara a les eleccions del 2023, que és el primer objectiu de l’executiva que ara entra.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe