12 C
Albaida
Dilluns, novembre 28, 2022
HomeSocietatÈxit en el Torneig First Lego League C. Valenciana 2022 al Campus...

Èxit en el Torneig First Lego League C. Valenciana 2022 al Campus d’Alcoi de la UPV

El Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha celebrat una nova edició del Torneig Classificatori FIRST Lego League Comunitat Valenciana,en una jornada de marcat to lúdic i diversió. L’esdeveniment ha seguit tots els protocols marcats per la situació sanitària actual. L’esdeveniment s’ha pogut seguir també a través de streaming.


L’Associació ‘Ingeniera Soy’ i el Campus d’Alcoi de la UPV han sigut els organitzadors del torneig que ha reunit un total de 18 equips participants i a més de 250 persones (entrenadors, participants, familiars i acompanyants) que han volgut sumar-se a aquest gran esdeveniment de ciència, tecnologia i diversió.


L’organització agraeix la participació dels més de 50 voluntaris sense els quals el torneig no haguera sigut possible, així com el compromís de col·laboradors com la Fundació LEGO Education i dels patrocinadors de l’esdeveniment a Alcoi com l’Obra Social Caixa Ontinyent, Multiscan Technologies, GROMEP i les tres càtedres signades entre el campus i l’Ajuntament d’Alcoi (Càtedra d’Indústria Digital, Càtedra ‘Alcoi Ciutat del Coneixement’ i Càtedra ‘Smart City’).


Els més de 180 joves han rebut una medalla en reconeixement a la seua participació i de tots els equips, Invictus Lego, participarà en la Gran Final FIRST LEGO League Espanya de Màlaga. El torneig ha servit també per a donar a conéixer el nou grau que s’impartirà al Campus d’Alcoi de la UPV a partir del curs 2022/2023: Grau en Informàtica Industrial i Robòtica.

PREMIS

  • Premi Ingeniera Soy al guanyador: Invictus LEGO
  • Premi Valors FIRST – Càtedra ‘Indústria Digital’: LEGO Chefs
  • Global Innovation Award: TAULEGO
  • Premi al Projecte d’Innovació – Càtedra ‘Smart City’: GandiaLab
  • Premi al Disseny del Robot – Multiscan Technologies: Lledó Bots
  • Premi al Comportament del Robot – GROMEP: Olivar
  • Premi a l’Excel·lència en Enginyeria – Caixa Ontinyent: Gax-Girls
  • Premi Joves Promeses – Càtedra ‘Alcoi Ciutat el Coneixement’: Aula de Ciència
  • Premi a l’Entrenador/a – Campus d’Alcoi de la UPV: TAULEGO
Invictus LEGO, premi Ingesiera Soy.

El desenvolupament de les competències STEM (acrònim en anglés per a identificar Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) és un dels objectius fonamentals de l’agenda educativa a nivell mundial. Aquestes competències són clau per a fomentar una economia competitiva que done resposta als reptes reals de la societat: basada en el coneixement, respectuosa amb el medi ambient i socialment inclusiva.

FIRST LEGO League és el programa STEM de referència a Espanya i també en el món. FIRST LEGO League s’inspira en un problema real per a proposar un apassionant desafiament i anima als joves a resoldre’l mitjançant les oportunitats que ofereix la ciència i la tecnologia.

A partir de la presentació del desafiament anual, que aquesta temporada se centra en la temàtica dels transports, CARGO CONNECT, el programa promou que els joves investiguen una idea en diferents escenaris, la proven, la descarten, la validen i la varien per a arribar a les seues pròpies conclusions.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

3,376FansLike
584FollowersFollow
421FollowersFollow
338SubscribersSubscribe