18.9 C
Albaida
Diumenge, maig 26, 2024
HomePoliticaEns Uneix adverteix sobre la demora en l'organització de la Mancomunitat

Ens Uneix adverteix sobre la demora en l’organització de la Mancomunitat

La formació municipalista s’ofereix a gestionar les àrees de medi ambient, benestar social i educació, aigua, benestar animal i paisatge

La formació municipalista Ens Uneix ha advertit públicament que mantenir la demora en l’organització de la Mancomunitat de Municipis de La Vall d’Albaida suposaria incomplir la Llei 7/1985 de 2 d’abril Reguladora de les Bases de Règim Local. En concret, segons recorden des d’Ens Uneix, l’aplicació de l’article 38 d’aquesta llei comportaria que ple d’organització de la Mancomunitat s’hauria de convocar, com a màxim, 30 dies després del ple que va servir per nomenar l’alcalde d’Albaida Alejandro Quilis com a president, el passat 27 de setembre. “Per tant, queden pocs dies per esgotar eixe termini i trobar-se en una situació d’incompliment legal que deuriem evitar, convocant en temps i forma aquest ple per poder constituir els òrgans de govern i poder començar a treballar en aquesta entitat”.

Amb aquest objectiu, i “amb el fi de no perjudicar i minvar en els serveis que oferim als municipis”, Ens Uneix presentava aquest dilluns una instància per registre general a la Mancomunitat de Municipis, en la que es demana que la convocatòria d’aquest ple, a més d’adjuntar una proposta per assumir diverses àrees de gestió “per tal d’aportar allò que sabem i millorar allò que ens permeta el pressupost”. 

En aquest sentit, la poposta planteja a l’alcalde de Benicolet, Iván Martínez, com a Conseller de Medi Ambient, per gestionar la recollida, tractament i transformació de residus, l’adaptació del nou pla de residus al Pla de Minimització de la Vall d’Albaida, i la coordinació del voluntariat ambiental  i la participació en la xarxa de municipis cap a la sostenibilitat. També es proposa a la regidora ontinyentina Paula Soler com a Consellera de Benestar Social i Educació, que gestionaria els assumptes de la Mancomunitat relatius a la Unitat de Prevenció i conductes addictives (UPCCA), el Projecte Trèvol i la Fundació Universitària. 

Finalment, la proposta es completa amb l’alcalde d’El Palomar, Jordi Vila, com a Conseller d’Aigua, Benestar Animal i Paisatge, qui seria responsable de gestionar aspectes com l’abastiment d’aigua, serveis d’assistència de la canera comarcal i implantació de la nova Llei de Benestar Animal, així com el paisatge protegit “L’Ombria del Benicadell” i la coordinació i recolzament al parany a la Vall d’Albaida. Des d’Ens Uneix es tanca la instància “esperant notícies per part del president que ha de dirigir aquesta entitat, i que de moment no en tenim”.

El Secretari d’Organització d’Ens Uneix, Jordi Vila, explicava que “Ens Uneix va fer un esforç votant la presidència a Compromís però ara aquest partit i PSOE han dinamitat el seu pacte en Albaida, creant un greu problema de governabilitat que no volem que afecte a la Mancomunitat de Municipis de La Vall d’Albaida. Volem que resolguen els seus problemes i que es convoque el ple d’organització, ja que la gent que està treballant en la Mancomunitat necessita tenir una direcció, i hi ha aspectes com l’aprovació dels pressupostos de 2024 que deurien eixir endavant abans d’acabar l’any”, manifestava.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe