17 C
Albaida
Divendres, maig 20, 2022
HomeEconomiaEls tèxtils sostenibles, tècnics i avançats, els nous objectius del Clúster Tèxtil

Els tèxtils sostenibles, tècnics i avançats, els nous objectius del Clúster Tèxtil

L’Ajuntament d’Ontinyent i ATEVAL continuaran col·laborant per impulsar el Clúster Tèxtil d’Ontinyent, que es centrarà enguany en l’impuls als tèxtils sostenibles, tècnics i avançats. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el president d’ATEVAL-Comunitat Valenciana, José Vicente Serna, signaven aquest dimecres la renovació de l’acord iniciat en 2020 entre ambdues entitats per donar suport al sector, amb una dotació de 60.000 euros que s’afegeix als 300.000 destinats des de la irrupció de la pandèmia.

Jorge Rodríguez destacava que amb l’aparició de la Covid-19 “calia una resposta immediata a l’emergència, per protegir a les persones i també per ajudar a les empreses. El

José Vicente Serna qualificava de “molt satisfactòria” la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent, i explicava “que les empreses participants del clúster “han pogut adquirir una base per entrar en nous mercats i competir en sectors diferents del tèxtil llar tradicional.

Al marc d’aquest conveni, ATEVAL donarà suport tècnic a una oficina per a empreses d’Ontinyent en l’àmbit de la sostenibilitat i dels tèxtils tècnics i avançats, així com sectors afins. Per altra banda, el conveni contempla impulsar la formació en l’àmbit dels tèxtils sostenibles i tèxtils tècnics i avançats, aplicacions, composicions, mercats, etc., així com la formació en “Ecodisseny”.

Una tercera acció serà donar suport a les empreses en serveis de consultoria professional i personalitzada en relació al tèxtils tècnics sostenibles i avançats, a partir de l’anàlisi inicial que es durà a terme des de l’oficina tècnica per poder identificar necessitats concretes de cadascuna de les empreses. Finalment, s’impulsarà la participació en dues fires internacionals d’especial interès dins l’àmbit dels tèxtils
sostenibles i avançats, “Techtextil” i “Texprocess”.

La “Fira Techtextil” es celebra en Frankfurt del 21 al 24 de juny de 2022 i és la fira líder internacional en tèxtils tècnics i no teixits, que conta cada any amb més de 1.300 expositors de 48 països i quasi 27.500 visitants de 97 nacions diferents. La «Fira Texprocess» també es celebra en Frankfurt del 21 al 24 de juny de 2022 i és la fira líder per a la indústria de fabricació de peces de roba i processament tèxtil.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

3,376FansLike
584FollowersFollow
421FollowersFollow
338SubscribersSubscribe