L’Ajuntament ha augmentat en un 15% el servei de trituració “in situ”, una mostra de com, segons la regidora Sayo Gandia, la població està cada vegada més conscienciada.
L’Ajuntament d’Ontinyent aprova un augment del 15% de la prestació anual de serveis de trituració “in situ” de restes de jardineria particular a la ciutat, passant d’un màxim anual de 1170 a 1350 serveis anuals.
La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, destaca que l’augment de la conscienciació ciutadana per sistemes alternatius a les cremes “és una molt bona notícia, i una prova fefaent de què el treball que hem vingut fent als últims anys per difondre i impulsar les alternatives a les cremes ha donat bon resultat”. Així, dels 369 serveis prestats en 2019 s’ha passat a tenir la previsió d’acabar 2024 amb més de 1100 serveis.
L’augment de la demanda pot ser útil per fomentar la utilització d’altres serveis privats en esta mateixa línia, i animava a altres ajuntaments a posar en marxa sistemes semblants i a altres administracions a fomentar accions d’aquest tipus “perquè si totes i tots actuem podem aconseguir avanços cada volta més grans”.
Cal recordar que per utilitzar aquest servei les persones interessades han de posar-se en contacte amb el consistori i aquest concreta dia i hora per a acudir i realitzar el triturat. Existeix un límit màxim de 10 metres cúbics per persona i dia per tal d’atendre la màxima quantitat d’usuaris possibles en la prestació del servei, i de 5 sol·licituds per persona a l’any. A més a més, tots aquells veïns i veïnes que residisquen en zones urbanes i disposen d’un jardí, poden sol·licitar, quan ho necessiten, una recollida “porta a porta” que es realitza els dimecres i que retira les restes de jardineria.