12.9 C
Albaida
Dilluns, desembre 4, 2023
HomeEconomiaEls municipis de la Vall d'Albaida milloren la situació del seu deute...

Els municipis de la Vall d’Albaida milloren la situació del seu deute al 2021

Benissuera, Carrícola i Albaida són les localitats que més deute per habitant acumulen, però també les que més l’han reduït

Les dades del 2021 han deixat notícies bones i altres no tan bones a la Vall d’Albaida. En general, els municipis de la comarca han millorat la seua situació, i els que l’han empitjorat no tenen una situació crítica ni preocupant. Per això, tot i que algunes localitats estiguen endeutades, moltes d’aquestes tenen una despesa controlable.

Dels 34 municipis de la Vall d’Albaida, 18 estan endeutats, i 16 no. Unes estadístiques prou equilibrades i que són un tant enganyoses, ja que moltes de les localitats que deuen diners en deuen molt pocs. Dels endeutats, 8 pobles han augmentat el seu deute, mentre que 12 l’han reduit. Ràfol de Salem i Rugat han sigut els únics que tenien despeses pendents i han aconseguit reduir-les a 0.

Albaida és el municipi que més deute per habitant acumula amb 1462 € per persona, i més deu en quantitat amb 8.732.967 €. En canvi, la seua situació ha millorat considerablement aquest últim any reduint en 152 € la despesa per habitant. Benissuera, Carrícola, Castelló de Rugat i Montaverner el segueixen en la classificació dels que més deuen.

D’altra banda, la majoria dels que estan en aquest club també apareixen als que més han millorat la seua situació. Benissuera, Carrícola, Albaida, Ràfol de Salem i Castelló de Rugat són les 5 poblacions que més han reduït el seu deute. Pel que fa als augments, Otos ha sigut el que més s’ha endeutat, ja que cada habitant deu 292 € més que a l’any anterior. A aquest li segueixen Montaverner i Ontinyent.

Les estadístiques pels partits que governen cada ajuntament

Pel que fa als partits polítics, cal destacar que el Partit Popular i el PSOE són els que més governs tenen a la comarca amb 11 i 10 ajuntaments respectivament. 3 dels ajuntaments dirigits pels populars tanquen el 2021 augmentant el seu deute, mentre que 5 el van reduir. D’altra banda, els socialistes van reduir el deute de 4 dels municipis que governaven i el van incrementar en 2.

La Vall ens Uneix governa a Ontinyent, El Palomar i Bufali. Als dos primers es va augmentar el deute, tal com vam explicar la situació de la capital la setmana passada. L’últim està totalment sanejat. Els municipis dirigits per Compromís van reduir el deute en la seua majoria amb 3. Tan sols 1 (Otos) el va augmentar. Llutxent (Esquerra Unida del País Valencià), Montixelvo (X Montixelvo) i Terrateig (Units Som Terrateig) no tenien deute a 31 de desembre del 2021.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe