test
27.6 C
Albaida
Dilluns, juny 24, 2024
HomeCulturaEls carrers de Montitxelvo es converteixen en escenari vibrant de música i...

Els carrers de Montitxelvo es converteixen en escenari vibrant de música i celebració amb l’entrada de Moros i Cristians.

Montitxelvo omplia els carrers de música i alegria amb l’entrada de Moros i Cristians.

El dissabte primer de juliol, els montitxelvins i montitxelvines van viure amb entusiasme l’esdeveniment més destacat de les festes de moros i cristians: l’entrada.

Malgrat tenir una població reduïda, Montitxelvo compta amb quatre agrupacions de moros i cristians, totes elles coordinades per la comissió Montiamics.

La Filà Micairent, única representant del bàndol moro, juntament amb la Filà Contrabandistes, la Filà Arqueres i la Filà Valkíries, totes tres pertanyents al bàndol cristià, han sigut les responsables de planificar i portar a terme la festa a cada racó del poble.

Aquesta festivitat es fa extensible als pobles veïns, els quals participen activament, contribuint a fer d’aquesta celebració un esdeveniment més gran i fructífer.

Enguany, ha estat el torn de la Filà Turqueses de Llutxent, que s’han desplaçat fins a la localitat veïna per desfilar amb els seus companys del bàndol moro de la Filà Micairent.

La festa de moros i cristians constitueix una part essencial de l’esperit de la majoria dels pobles de la Vall d’Albaida, i Montixelvo n’és un d’ells. La festa mora cristiana captiva i uneix a persones de totes les edats, tant en els pobles més petits com en els més grans.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe