Free Porn
xbporn
30.8 C
Albaida
Diumenge, juliol 21, 2024
HomeVall d´AlbaidaAlfarrasíEl que la fa, la paga... la Festa

El que la fa, la paga… la Festa

Escric esta columna com a membre i músic de la Banda Instructiva Musical d’Alfarrasí per a “relatar” un fet insòlit però verídic i que no s’havia conegut en els més de 150 anys d’història d’una institució que es coneix de la seua existència almenys des de 1840.

Entrem en dies de Festa Gran per a la majoria de pobles de la Vall i què seria la Festa sense la Música i les Bandes? Per a mi, entre poc i res.

De fa prou anys, des de 1989, he anat a tocar a molts pobles, amb més o menys intensitat, i amb més o menys fortuna també.

Per què amb més o menys fortuna? Perquè fa més de deu anys, quan va succeir una esdeveniment que cal contar o refrescar a la memòria col·lectiva per a que no es repetisca.

Va ser l’any 2009, quan acabades les Festes d’Ontinyent, vaig rebre una cridada telefònica d’un amic, i company, que em deia que no se sabia res de l’ajustador de la Banda i que molt possiblement havia pegat a fugir amb els diners que s’havien arreplegat de tot l’estiu fins a les Festes d’Ontinyent: “Còm??” “No m’ho crec!! Impossible”… i a la fi… va ser cert.

Va resultar que els diners de la Banda Instructiva Musical d’Alfarrasí, uns 45.000€, van anar a parar a Paraguai: del “guai”? NO!!

El protagonista, de l’esdeveniment va pegar a fugir al País de Sud-Amèrica amb una xica, deixant novia, família, amics i músics en “un pam de nas”.

Veritat és que va estar poc de temps al Paraguai, perquè se li deguen acabar prompte els diners o qui sap. A dia de hui, encara no tenim cap explicació convincent del per què de la fuita.

El cas és que va tornar i es va presentar als Jutjats d’Ontinyent, on vam anar a esperar-lo i representar a la Instructiva l’advocat i company músic Pepe, i jo.

Passat un temps, es va realitzar el plet comportant la corresponent condemnatòria a tornar els diners que es va emportar.

Estava clar que els diners ja no estaven, acordant-se un pla de pagaments que, en alguns moments es va deixar de complir, però a la fi, tot es va arreglar per a que l’acusat no entrara en presó.

Ara,  14 anys després, encara que queda un poc per pagar, els i les components de la Banda Instructiva Musical han pensat en fer una festa per celebrar que la major part dels diners han tornat a la institució de la qual no hagueren tingut que eixir mai.

Molts músics, que eren aleshores, ja no estan per diferents motius, així i tot la institució musical ha sobreviscut, amb més força si cap després del colp encaixat. Tot un exemple de que les institucions sempre estan per damunt dels fets particulars i personalistes.

El dia 17 d’agost de 2023, celebrarem el tradicional festival de bandes la Banda Instructiva i la Banda d’Alfarrasí, coincidint en les Festes, però molt especialment ja que després anirem de sopar per a celebrar que els diners tornen i que la justícia, i la raó, han acabat al costat que correspon.

La reflexió és profunda, al temps que senzilla: “qui la fa, la paga… la festa també”.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe