test
23.3 C
Albaida
Dissabte, juny 15, 2024
HomeLa VallEl PSPV de la Vall demana conéixer el "full de ruta" entre...

El PSPV de la Vall demana conéixer el “full de ruta” entre PP i Ens Uneix per a la Mancomunitat

Fede Vidal “es congratula de que la Vicepresidència de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida haja escoltat el que se li va recomanar des del PSPV i convoque el Ple d’elecció de president”

El Secretari comarcal del PSPV-PSOE, després la reunió de la Comissió Executiva celebrada en la vesprada d’ahir, davant els comunicats i esdeveniments contradictoris de les últimes setmanes, demana transparència en l’acord entre les dues formacions, PP i ens Uneix. Concretament, en temes com la gestió directa dels residus, el camí per a continuar en una major professionalització de la Mancomunitat, l’ampliació de la cartera de serveis on els municipis sàpiguen quina fulla de ruta va a seguir la Mancomunitat ja que “tots els municipis no tenen les mateixes necessitats ni aspiracions” així com allò a  “fer per desenvolupar el projecte Trèvol en tot el seu potencial”, així també com un tema capital com “és la gerència, pressupostada des de 2022, i si va a tenir sou la Presidència.”

Des de les files del Partit Popular es reconeix que “la situació actual de la Mancomunitat des del punt de vista polític és que existeix un acord entre Partit Popular i Ens Uneix per a que el nou president siga l’alcalde d’Alfarrasí, el popular Ismael Sanvíctor”. Per la seua part des d’Ens Uneix “s’ha anunciat públicament que faran costat al candidat del PP en la Mancomunitat de la Vall d’Albaida”.

A més el propi President en funcions del PP afirmava que no es convocaria el Ple per a l’elecció de President i Junta de Govern i continuaria treballant en funcions. Fet que dona com a resultat una total anomalia democràtica, prepotència i un abús d’autoritat que crea un mal precedent per a l’Ens Comarcal.

Per altra part, Ens Uneix, és la força política que està portant a que Ontinyent recupere la gestió directa dels residus fora de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida, amb el que situa en greu risc l’estabilitat econòmica de la Mancomunitat i pot destruir la solidaritat entre els municipis de la Comarca.

El secretari general, Fede Vidal, a la cloenda de l’Executiva Comarcal d’esta formació, ha explicat que el seu partit no vol bloquejar ni posar en perill l’estabilitat i continuïtat de l’Ens Comarcal. Per este motiu s’ha decidit que s’abstindran en la votació: “anem a esperar a llegir l’acord que tenen el PP i Ens Uneix, sobre el “full de ruta” que pretenen implantar en la Mancomunitat per a prendre les posteriors decisions des del consens”.

Fede Vidal afegia que no votarem en contra “perquè no volem marejar al personal, com va succeir fa 4 anys pels partits que ara van a governar, ni bloquejar la Mancomunitat, nosaltres hem demostrat que estimem a la comarca”; “però, no serem ni corresponsables ni còmplices d’una gestió que no se’ns ha explicat, ni coneguem la seua lletra menuda, fet que ja provoca un mal precedent per a la present legislatura de la Mancomunitat”.

“El PSPV en la Mancomunitat treballarà per consens, però estos dos partits – PP i Ens Uneix-, fins ara no han estat capaços ni de ficar-se d’acord per convocar el Ple per a triar un president”.

En paraules de Vidal: “des del PSPV, anem a estar molt atents per a continuar el camí de la major professionalització de la Institució, amb l’elecció d’una gerència professional i qualificada amb l’objectiu de potenciar i augmentar la cartera de serveis”, seguia declarant que “degut a la singularitat de la Vall d’Albaida, cada municipi té unes necessitats bàsiques, però especialment el Trèvol es deuria potenciar per la gran tasca que du a terme i  posar tots els diners i els recursos necessaris per a no recaptar fons de manera puntual”, concloïa.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe