18.9 C
Albaida
Diumenge, maig 26, 2024
HomeVall d´AlbaidaOntinyentEl PSOE d'Ontinyent denuncia el retard de les obres del nou Palau...

El PSOE d’Ontinyent denuncia el retard de les obres del nou Palau de la Justícia

Se sumen a les queixes dels professionals, advocats i procuradors, sobre la situació actual dels jutjats, i que l’actuació en els mateixos no siga senyal de retardar les obres dels nous jutjats

El regidor socialista, José Antonio Martínez, ha denunciat l’anunci del nou retard de les obres dels nous jutjats d’Ontinyent. “Se’ns va vendre que ara sí, que “urgentment” s’anaven a accelerar totes les obres de les Conselleries a Ontinyent, i ara ens assabentem que els nous Jutjats com prompte, es licitaran les obres en el 2025. Això demostra que no era cert que per al Consell del PP i Vox siga Ontinyent una prioritat”.

L’anterior govern del Consell, amb una consellera socialista, va deixar contractada la redacció del projecte d’obra de les noves instal·lacions, del nou Palau de Justícia d’Ontinyent, el pressupost de la qual supera els 9 milions d’euros. La previsió és que les obres duraren 18 mesos una vegada siguen iniciades. “No obstant això, en el pressupost per a 2024, ja vam veure que no hi havia cap intenció d’accelerar aquestes obres, com se’ns havia venut”, manifesta Martínez.

“Ara ens assabentem per premsa, que, en el millor dels casos, el calendari previst per Conselleria data l’inici de les obres per al 2025. Pel que no sabem ni tan sols si en 2026 estarà finalitzat”, adverteix Martínez. En eixe sentit, observen amb “sorpresa” per la lentitud del procediment per a la construcció dels nous jutjats i recalquen la necessitat de “celeritat” amb les obres.

La Conselleria, liderada per PP i Vox, actuarà primer en les actuals instal·lacions, sense anunciar cap millora en les condicions laborals dels professionals que treballen en aquestes instal·lacions. “Ontinyent no és prioritat en les actuacions, com s’està constatant, ni per als professionals que treballen en les mateixes tampoc. Res es diu de cap millora en els mitjans, en la càrrega de treball enorme, en la falta de personal, ni tan sols del mobiliari d’oficina suficient. Una precarietat en molts àmbits que, al final, és impossible que no repercutisca en l’atenció al ciutadà”.

Es torna a dilatar el calendari de les obres del nou Palau de Justícia: “Res se sap de la finalització dels treballs de redacció del projecte definitiu de l’obra, necessaris per a la licitació i adjudicació, amb l’objectiu d’iniciar les obres per a 2025, amb una duració estimada de 18 mesos”.

Martínez, conclou que “sorprén la laxitud amb la qual l’alcalde Jorge Rodríguez accepta les dilacions d’aquesta Generalitat envers les actuacions d’Ontinyent, que en cap cas poden qualificar-se d’atencions “urgents” tal com se’ns havia venut”.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe