16.9 C
Albaida
Dimecres, abril 17, 2024
HomeSocietatEl Projecte Trèvol presenta la seua programació per a la celebració del...

El Projecte Trèvol presenta la seua programació per a la celebració del “25+3” aniversari

L’aniversari estava previst inicialment per a 2020, però es va haver de posposar a causa de la pandèmia

El Projecte Trévol d’inclusió sociolaboral de persones amb diversitat funcional, presentava aquest dimarts els actes que commemoren el seu “25+3” aniversari de la seua creació.

L’acte de presentació s’ha celebrat a la seu de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida a Ontinyent, entitat precursora del projecte en col·laboració amb la Fundació Tutelar Trèvol, l’Associació Trèvol i l’Associació d’Amics del Projecte Trèvol.

Vicent Gomar, president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, destacava que “allò que importa són les persones usuàries, que necessiten normalitat, i en aquest sentit la Mancomunitat i els seus pobles sempre han sigut un referent en l’impuls d’aquestes polítiques”. 

Per la seua part, Jorge Rodríguez, president de la Fundació Tutelar Trèvol destacava el caràcter pioner d’un projecte “que és un orgull per a la ciutat i la comarca, que ha sigut pioner, que té molt clar que l’objectiu és normalitzar el dia a dia dels seus usuaris i usuàries, i que s’ha de difondre dins i fora de la comarca aprofitant aquest aniversari”.

Rafa Úbeda, en representació dels familiars; així com la consellera de l’àrea de Benestar Social de la Mancomunitat, Amparo Canals i el president de l’Associació d’Amics del Projecte Trèvol, José Luis Torró, coincidien en destacar el treball realitzat i remarcaven que les persones usuàries “només necessitaven suport per a poder integrar-se de manera efectiva en la societat”.

La directora del Projecte Trèvol, Mª Amelia Martínez, repassava la programació prevista per a 2023, que inclou un concert per al 20 de gener amb un cantant i compositor amb diversitat funcional en col·laboració amb Ad Libitum; tres exposicions de fotografia en col·laboració amb el fotògraf Xavi Mollà per al mes de juny; unes jornades tècniques en les quals es presentarà una tesi doctoral sobre el Projecte Trèvol els dies 21, 22 i 23 de juny i, per tancar l’any de commemoració, s’estrenarà un documental sobre el projecte amb un sopar de germanor de totes les persones implicades.

El Projecte Trèvol va nàixer l’any 1995, com un programa d’Ocupació amb Suport promogut per la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, amb cinc usuaris. Actualment, són 220 persones amb discapacitat de totes les edats les que hi formen part i és un Servei públic de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida que dona suport en tots els àmbits de la vida de les persones. Suport en la vida independent, en l’oci, el treball, la infantesa, i qualsevol àrea de la vida de la persona que li permeta viure en la comunitat com una persona més, amb tots els drets i deures. 

Junt amb la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, l’Associació Trèvol, conformada per familiars, la Fundació Tutelar Trèvol conformada per persones de la societat civil, l’Associació d’Amics del Projecte Trèvol i l’Associació Lovert, formada per persones amb discapacitat, són els pilars institucionals que sustenten el projecte.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe