Free Porn
xbporn
28.7 C
Albaida
Diumenge, juliol 21, 2024
HomeVall d´AlbaidaOntinyentEl PP d'Ontinyent presenta una moció per a la millora de l'atenció...

El PP d’Ontinyent presenta una moció per a la millora de l’atenció sanitària en els centres de salut i d’especialitats

La realitat actual de la sanitat valenciana en atenció primària dels Centres de Salut, d’especialitats i hospitals està molt marcada per la precarietat; llargs períodes per a concertar cites, llistes d’espera, sistema col·lapsat, falta de personal, etc. Això comporta una menor qualitat en l’atenció sanitària i afecta directament a la salut de la població. Així s’explica en la moció presentada pel PP en el ple del passat dijous 24 de març amb l’objectiu de dur a terme mesures que milloren l’atenció sanitària a Ontinyent.

Com explica el regidor popular Paco Penadés, “en el cas de l’Hospital d’Ontinyent, existeix un dèficit preocupant de mèdics internistes, cardiòlegs i digestius que afecta també el funcionament de les consultes externes. En pitjor situació es troba el departament de neurologia que es troba sense professionals en l’actualitat. Aquesta falta d’especialistes provoca l’augment de les llistes d’espera, amb fins a 9 mesos per a una cita de resso-cardiograma, entre 6 i 9 mesos per a una colonoscòpia i un període d’entre 9 i 12 mesos per a atendre les consultes externes de rehabilitació, traumatologia i cardiologia”.

Pel que respecta a la medicina interna, explica el regidor popular que “només compta amb 2 professionals en l’actualitat, provocant que moltes hospitalitzacions es deriven directament a l’Hospital de Xàtiva, amb el perjudici que això significa per a les famílies d’Ontinyent i la Comarca de La Vall d’Albaida. Això suposa un seriós risc de pèrdua de prestacions a la nostra ciutat, que esperem no concloga amb la privació del servei d’hospitalitzacions”.

Amb aquestes dades a la mà la pregunta del regidor popular és; “Si actualment ja hi ha seriosos problemes per a cobrir les places de les especialitats existents, quina garantia tenim que es vagen a cobrir un major nombre de llocs de treball en el futur Hospital d’Ontinyent?

Per això, i per a evitar la lamentable possibilitat de tindre unes noves instal·lacions amb falta de personal i minvament del servei, des del PP ontinyentí han presentat una moció perquè l’Ajuntament sol·licite al Consell de la Generalitat a instar la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a elaborar un pla laboral efectiu, que atraga als joves professionals que acaben el MIR o EIR en la nostra Comunitat, consolidant així en el nostre sistema als quals realitzen la seua formació especialitzada en els nostres centres sanitaris. S’ha de posar l’accent principalment en els professionals que estan actualment en l’últim any de formació per a incentivar la seua contractació en finalitzar la mateixa.

La moció popular també pretén “instar la Conselleria a l’elaboració d’un pla específic per a estimular la incorporació de professionals a les places de difícil cobertura als hospitals comarcals i centres d’atenció primària i especialitats”. Igualment que es comprometa a dotar del personal necessari per a l’Hospital d’Ontinyent, cobrint les places actualment vacants i garantint el manteniment de les especialitats que es presten actualment i finalment, i molt important, a què es comprometa a dotar del personal necessari per al futur Hospital d’Ontinyent.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe