17 C
Albaida
Divendres, maig 20, 2022
HomePoliticaEl PP demana que Ontinyent siga "municipi lliure de taxes al turisme"

El PP demana que Ontinyent siga “municipi lliure de taxes al turisme”

La Proposició de Llei Valenciana de mesures fiscals per a impulsar el turisme sostenible, presentada pel govern del Botànic a les Corts, pretén implantar una “taxa turística” en la Comunitat Valenciana que, segons expliquen des del PP, serà totalment desfavorable per al turisme a la comunitat i per això troba una fèrria oposició al mateix sector.

A Ontinyent, el PP ha presentat una moció al ple per tal que l’ajuntament d’Ontinyent demane la retirada immediata d’aquesta “Proposició de Llei Valenciana de mesures fiscals per a impulsar el turisme sostenible” i acordar que, en cas que s’arribe a aprovar la referida iniciativa, la ciutat d’Ontinyent no l’aplique, en cap concepte, declarant-se “municipi lliure de taxes al turisme“.

En paraules de la portaveu Popular a Ontinyent, Mercedes Pastor amb esta Proposició de Llei el que volen fer des del Botànic és crear un impost, la taxa turística, per a penalitzar a tot aquell que faça turisme a la nostra comunitat, tant als que vinguen de fora com als propis valencians. I pel que fa a ciutats com la nostra, el que necessitem són ajudes al turisme d’interior i no este tipus d’idees amb un únic fi: cobrar i recaptar més al mateix temps que espanta els possibles visitants».

Considerem, – explica Mercedes Pastor-, que la taxa turística serà molt negativa perquè en lloc de consensuar mesures per a recuperar un sector vital per a tots els valencians, que és el realment urgent i necessari en aquests moments, este nou impost atacaria directament a la competitivitat del sector, disminuint el poder adquisitiu dels turistes. Així mateix, cal considerar la negativa del sector per l’efecte perjudicial de la taxa a un sector, el del turisme, que pateix encara els efectes negatius de la pandèmia.

La moció dels populars demana també instar a tots els grups polítics amb representació en les Corts Valencianes a signar un pacte autonòmic per a protegir el sector turístic, en el qual es comprometen a no imposar aquesta càrrega impositiva.

Igualment, la moció del PP acorda s’inste al Consell a consensuar amb el sector turístic un pla urgent amb mesures per a recuperar i impulsar al sector, així com la Convocatòria urgent del Consell de Turisme, perquè en el si del mateix s’aborde tota la problemàtica suscitada davant la proposta d’implantació de la “taxa turística” en la Comunitat Valenciana.

LA SITUACIÓ DEL SECTOR

Com s’explica a la moció popular, l’actual situació del sector turístic en la nostra Comunitat és alarmant, ja que els hotels van perdre el 48% de la seua producció (pernoctacions hoteleres) durant 2021 en comparació amb l’últim any prepandèmia, 2019, sent més rellevant en relació amb el mercat internacional, en el qual les pèrdues van ser del 70%, segons l’últim informe elaborat per Hosbec.

També recull aquest informe una pèrdua de quasi el 40% dels llocs de treball vinculats al sector, així com una mitjana d’un 30% de les places hoteleres van haver de romandre tancades “per segon any consecutiu”. És a dir, que el sector registra una caiguda anual del 40% en ingressos per habitació disponible.

Segons els mateixos Balanços Turístics de la Generalitat Valenciana ja en 2020 el nombre de turistes estrangers amb destinació en la Comunitat Valenciana va patir un descens històric del 73,3%, la despesa total va decréixer un 74,2% i la despesa mitjana diària un 12,2%. En 2021 el nombre de turistes estrangers amb destinació en la Comunitat Valenciana va tornar a baixar un 57,8% respecte a l’any prepandèmia (2019), i la despesa total un 54,6% respecte a 2019.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

3,376FansLike
584FollowersFollow
421FollowersFollow
338SubscribersSubscribe