Free Porn
xbporn
27 C
Albaida
Dilluns, juliol 22, 2024
HomeVall d´AlbaidaOntinyentEl ple de l'Ajuntament d'Ontinyent aprova sense vots en contra el Pressupost...

El ple de l’Ajuntament d’Ontinyent aprova sense vots en contra el Pressupost 2024

El Pressupost que arriba als 52 milions d’euros compta amb prop de 20 milions d’euros en inversió i manté les bonificacions fiscals i les ajudes a totes les entitats econòmiques, socials, culturals, veïnals, esportives i mediambientals

El Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava aquest dijous sense cap vot en contra (12 vots a favor d’Ens Uneix i 8 abstencions de Compromís, PP, PSOE i VOX) el pressupost municipal per a 2024, que ja és el més elevat de la història de la ciutat: 52 milions d’euros, també amb una inversió rècord de 19,7 milions d’euros Per seguir transformant Ontinyent.

El regidor d’Hisenda, Juan Pablo Úbeda, donava detalls al Ple del projecte que es portava a aprovació, destacant que és “un pressupost que concreta un seguit de projectes que transformaran Ontinyent per a sempre i que continua mirant de front la modernització de la ciutat” perquè els comptes municipals per a l’any 2024 “són per a la il·lusió i l’esperança en un futur millor, que pretén satisfer les legítimes aspiracions de les actuals generacions i de les futures de viure en una ciutat amb un alt benestar social. Una ciutat per a totes I tots”.

Del total de les inversions (19,7 milions), el 81,02% estan cofinançades per altres administracions: 16,02 milions venen de fora i sols 3,6 milions els posa la ciutat d’Ontinyent. Un capítol que, a més, augmenta en més de 3 milions d’euros respecte a l’any 2023. Un aspecte que es possible “gràcies a una Gestió prudent dels recursos públics i de la responsabilitat de la nostra ciutadania que ens permeten fer front sense tensions financeres a les inversions milionàries que mobilitza aquest pressupost”. Un pressupost per a inversió que contempla obres tan importants com l’IES l’Estació i el col·legi Martínez Valls al Marc del programa Pla Edificant;  reurbanització del carrer José Simó Marín (725.875€), Centre de Formació del Museu del Tèxtil, el Centre Intergeneracional del Delme o la reurbanització de la Plaça de la Concepció (1.130.140€) inclosa al Pla d’Inversions de la Diputació de València.

A més, el pressupost manté les bonificacions fiscals I la inversió social, així com les ajudes a la Promoció econòmica de la ciutat i el suport a les entitats socials, culturals, veïnals, esportives i mediambientals sense incrementar impostos ni recorrer a cap operació financera “gràcies a la contenció de la despesa i a la bona Gestió econòmica”, detallava Úbeda qui també incidia que en el pressupost per a l’any 2024, s’incrementen els ingressos en un 12,03% respecte del 2023 el que “reflecteix l’evolució positiva de l’activitat econòmica de la nostra ciutat”, incidia Úbeda.

El regidor també detallava algunes de les aportacions a les entitats locals que permeten mantenir el teixit associatiu ontinyentí destacant l’aportació de 80.000€ per a la UNED, les subvencions a les entitats de Promoció econòmica amb 45.000€ o les subvencions a les entitats festives i culturals amb 155.000€. L’àrea de política per a les persones es veu reforçada en aquest pressupost amb el conveni amb ADIEM que passa de 66.000€ a 71.000€; el conveni amb Creu Roja (20.000€), amb AFAO (82.800€) o l’ajuda a Anima (7.000€), subvencions a les entitats socio sanitàries per valor de 30.000€ o altres 30.000€ per a la descentralització de Serveis Socials, així com la important aportació a l’Hospital de la Beneficiència de 100.000€. 

El pressupost també incrementa l’aportació per a la Fundació del Museu del Tèxtil que passa de 15.000€ a 35.000€ o a la FUVA (111.026€), l’aportació al Clúster Tèxtil Sanitari de 60.000€ a les entitats d’ATEVAL i Comerç IN amb un total de 95.000€ o els convenis amb el Club de bàsquet Martínez Valls, la FEBO i Club Ontinyent 1931 amb una aportació total de 105.000€.

El regidor Juan Pablo Úbeda exposava durant el Ple que “tot i ser un govern amb majoria absoluta hem negociat este pressupost perquè entenem que totes I tots tenim el mateix objectiu: millorar la vida de la nostra gent”. En aquest sentit, el Govern accepta les esmenes presentades per PP i Compromís per Ontinyent que inclouen la creació de la partida d’activitats de ponència d’aigües i bombers o incrementar la partida de biblioteca per adquirir més llibres, augmentar el Fons de l’Ontinyent Participa i les inversions al departament d’arxiu (15.000€) o en la partida d’accidents de l’àrea d’Enllumenat en 15.000€.

Així i tot, el regidor responia a l’oposició que qualificava el pressupost de “continuista” que amb “un pressupost amb 20 miliions d’euros d’inversió potser que canvie algo una ciutat” i recordava que lògicament el “pressupost continua” perquè “fa 12 anys que governem, i fa poc més de mig any, més de 10.000 ontinyentins i ontinyentines van decidir que aquesta manera de fer política que continuava la dinàmica dels anys anteriors, que imaginava una ciutat moderna per a totes i tots, i que presentava pressupostos com el previst per aquest 2024, era l’adequada”, concloïa.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe