5.8 C
Albaida
Diumenge, gener 23, 2022
HomeVall d´AlbaidaOntinyentEl Partit Popular d'Ontinyent qüestiona la necessitat de les escales mecàniques del...

El Partit Popular d’Ontinyent qüestiona la necessitat de les escales mecàniques del Mercat

El Partit Popular d’Ontinyent ha lamentat que els fons europeus provinents de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat no vagen a servir per a la necessària revitalització del Poble Nou. En este sentit, el regidor Paco Penadés es va abstenir en la votació de la Comissió de Patrimoni referent al projecte d’instal·lació de les escales mecàniques en el Mercat Municipal.

Com ha explicat el regidor popular, “creguem que el Poble Nou no necessita escales mecàniques, sinó destinar esforços i recursos econòmics perquè la fibra òptica siga una realitat i pose fi a la discriminació que pateixen els veïns del barri”. En este mateix sentit, remarcava que “els més de 120.000€ que van a costar les escales mecàniques, bé podrien haver-se dedicat a facilitar el desplegament de la fibra òptica tan necessària per a comerços, negocis i famílies”.

Per altra part, el regidor Paco Penadés recorda que “no només parlem del cost de les escales mecàniques sinó també del cost de mantenir-les una volta estiguen instal·lades, ja que per l’experiència vista en altres ciutats, aquests mecanismes necessiten una atenció continuada i costosíssimes reparacions”.

Des del PP d’Ontinyent valoren positivament la part del projecte referent a la instal·lació del bar al Mercat Municipal, però no entenen que no vaja a actuar-se en la resta Mercat, el que suposarà un impacte estètic en l’entorn que no ajudarà a posar-lo en valor. Aquest és el motiu pel qual els populars es van abstenir, ja que es va votar la instauració del bar al Mercat Municipal i les escales mecàniques en un mateix projecte.

Els populars defenen que no existeix una demanda social per a la instal·lació de les escales mecàniques i que l’accessibilitat a la zona queda satisfeta amb la rampa de la prolongació del Carrer Puríssima. De la mateixa manera recalquen que la votació de la Comissió de Patrimoni respecte a aquest projecte no va ser favorable de manera unànime.

En referència als fons europeus el regidor popular Paco Penadés recordava que “ja en 2018 vam plantejar que el desplegament de la fibra òptica al Poble Nou i La Vila fora un dels projectes a presentar als fons europeus de la EDUSI, però amb el projecte de les escales mecàniques al Poble Nou o l’ascensor a La Vila, s’ha demostrat quines són les prioritats de l’equip de govern”.

Finalment el regidor Paco Penadés considera que “és una llàstima que en compte d’apostar per la digitalització dels barris històrics i fer atractiva la instal·lació de negocis i comerços, s’haja optat per dilapidar recursos econòmics en obres per a inaugurar de cara a eleccions i no en les necessitats reals dels veïns i veïnes del Poble Nou i La Vila”.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

2,412FansLike
166FollowersFollow
303FollowersFollow
8SubscribersSubscribe