19.9 C
Albaida
Diumenge, juny 4, 2023
HomeOpinióEl medi ambient a Ontinyent

El medi ambient a Ontinyent

És cert que el tema del medi ambient ens preocupa a tots els que tenim ús de raó: protegir el patrimoni natural i paisatgístic és un desig de tots els que volem al nostre poble. El que resulta complicat és posar els mitjans perquè aqueix desig es puga complir. És sorprenent, quant no xocant, que les administracions responsables es giren cap a un altre costat quan han de donar comptes de la gestió realitzada. Serem els ciutadans amb el nostre vot els encarregats de sancionar aqueixa gestió, aqueix és el privilegi que ens atorga la democràcia parlamentària que ens hem donat. Sí, el moment de votar és quan se sancionen totes les polítiques promeses i que no s’han complit.

Dels nombrosos llocs que existeixen en el nostre territori municipal, la finca de *Fuset, de propietat municipal, és un paradigma de mala gestió: fa llàstima veure l’estat en què es troba, era cuidada i mantinguda per la societat de caçadors La Fontana, fins que els gestors municipals van deixar de confiar en ells i no van renovar la concessió d’ús i gaudi que tenien, tant els caçadors d’Ontinyent com el Club de Motocròs.

No s’entén que un paratge natural, net i cura, es deixe de la mà, les instal·lacions que van construir els caçadors estan deteriorades perquè ningú puga usar-les ni gaudir-les; bo sí, hi ha rutes que passen per la finca que van a *Gamellons, al *Alt de la *Creu, a l’Avenc Gran, a la Font del *Nano…

La Font del Nano.

I un es pregunta i això per a què? Era necessari negar la renovació d’ús i gaudi de la finca a unes persones d’Ontinyent que realitzaven esdeveniments esportius inherents a la seua activitat?

Per què no es manté la finca en condicions de gaudir-la? La veritat és que la societat de caçadors d’Ontinyent no pot tindre cap mena d’esdeveniments, no tenen espais que tinguen instal·lacions adequades i per tant, les seues activitats locals són nul·les.

La veritat, si el que pretenia el gestor municipal de torn era que els caçadors deixaren de tindre esdeveniments, ho han aconseguit. Si la fi era l’eliminació de la caça a Ontinyent, estan lluny d’aconseguir-ho.

Entenc que la caça és necessària per a controlar algunes espècies, que si augmenten en número, poden causar mal als cultius o a les persones. Un clar exemple d’això són els senglars, que en grans ramats fan perillar fins als vehicles que circulen pel terme municipal, havent-se produït més d’un accident.

Hauria de tindre’s en consideració la possibilitat de cedir l’ús als caçadors d’Ontinyent que puguen cuidar i mantindre la finca *Fuset amb un control municipal de les activitats.

És el nostre ànim conservar i impulsar les tradicions que ens determinen i identifiquen com a poble, sense elles perdem les nostres arrels, la confusió i el sense sentit es poden ensenyorir de nosaltres. Cuidem del nostre, cuidem d’Ontinyent.

A Ontinyent a 6 de maig de 2023

Andrés-Vicente Navalón Gómez,

Advocat i candidat a l’Alcaldia d’Ontinyent per Vox

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe