Des del centre ontinyentí, acusen inspecció educativa de no autoritzar la dotació de les dues places docents que van sol·licitar en juny.
La direcció del CPFPA Sant Carles d’Ontinyent ha informat el seu alumnat que, després d’un mes i mig de gestions amb la Inspecció educativa, aquesta li ha comunicat que no autoritza la dotació de les dues places docents que necessita i que va sol·licitar en juny per tal de poder desenvolupar la seua oferta formativa com cada any.
La jubilació d’un docent funcionari municipal i la reducció de dos terços de jornada d’un altre docent municipal a partir d’aquest nou curs 2024/2025 en el centre va determinar que la Direcció sol·licitara a principis del mes de juny a la Conselleria d’Educació que cobrira les baixes i el total d’hores docents que aquests deixaven amb personal docent funcionari de la Conselleria d’Educació.
Concretament, es va sol·licitar un lloc de professor/a o mestre/a de valencià, més una mitja jornada de professor/a de secundària de l’especialitat de FPA Ciències Socials. Segons el centre, la Inspecció va rebre la sol·licitud i va emetre un informe favorable a eixa ampliació durant els primers dies de juliol.
Amb aquest informe favorable, la Direcció de l’escola comptava amb la seguretat de poder mantenir l’oferta formativa que va planificar en juny, mes en el qual els centres d’adults comencen les seues matrícules per al curs 2024/2025. Tanmateix, durant el mes de juliol aquestes places no van aparéixer en els llistats per a ser adjudicades en els procediments d’adjudicacions de personal docent de la Conselleria d’Educació.
En setembre la direcció va reclamar a la Conselleria les places que havia sol·licitat i que no havien eixit per tal que les crearen i les tragueren abans del començament del curs, però, tal com asseguren des del centre, la Conselleria va voler justificar a partir d’aleshores que eixes necessitats no s’ajustaven a la realitat i que el centre ja disposa de plantilla suficient.
D’aquesta manera, es veuen afectats els alumnes del Graduat d’Educació Secundària, el dels distints nivells de valencià (A1, A2, B1, B2 i C1), així com el del grup de preparació per a les proves d’accés a la universitat per a majors de 25 i 45 anys. Tots ells sumen un total de vora 150 alumnes.
Tal com informen des del centre, actualment hi ha 4 professores i professors fent més hores d’atenció de les permeses per tal d’atendre parcialment l’alumnat d’aquests grups afectats i ajudar-los amb l’esperança que la Conselleria d’educació trobe una solució final i dote del professorat que necessita al centre.
L’Ajuntament d’Ontinyent s’ha interessat pel cas, ha donat suport al centre i ha demanat, juntament amb la Direcció, una reunió urgent amb la Directora Territorial d’Educació, Sra. Inmaculada Murgui.
Des del centre conclouen assegurant que “l’alumnat no pot de la nit al matí perdre el seu dret a l’ensenyament simplement per una pèssima gestió administrativa de la Conselleria d’Educació. El Consell Escolar del centre no es resigna a lluitar per tal que es respecten els drets a l’ensenyament i a exigir que no es retallen els drets educatius del seu alumnat“.