20.8 C
Albaida
Divendres, maig 20, 2022
HomeSocietatEl Cancell de Bocairent, una cuina mediterrània, de mercat i autòctona

El Cancell de Bocairent, una cuina mediterrània, de mercat i autòctona

Situat al centre de Bocairent, el restaurant El Cancell arriba a la secció “La Vall a la carta” amb la seua tradicional i coneguda recepta d’olleta en penques

El Cancell és el restaurant de l’Hotel l’Àgora de Bocairent, ubica’t al carrer Sant Roc del municipi. I és Juanma Mateo qui està al cap d’aquest restaurant des de fa 10 anys, tot i que la seua trajectòria professional va començar quan tenia 14 anys, en un restaurant a Villena. La seua passió per la cuina l’ha portat a estar entre els fogons de negocis tan coneguts com ‘El Cisne’, ‘El Nido’ o ‘Casa Luis’.

El Cancell, que atrau majoritàriament a una clientela formada per turistes que arriben fins a Bocairent per degustar els plats més tradicionals de la zona, s’ha convertit en un restaurant tranquil al qual la gent acudeix per gaudir de la bona cuina.

Amb tres espais xicotets en els quals caben 66 persones, 33 i 16, respectivament; El Cancell ofereix una cuina mediterrània, de mercat i autòctona de dijous a diumenges de 13:30 h a 15:00 h, a més de dissabtes a la nit.

Destaquen de la carta els productes de la zona, i entre ells, l’oli d’oliva i les herbes. Menció especial es mereixen els arrossos, ja que El Cancell és un dels pocs restaurants de Bocairent que els inclouen a les seues cartes.

El Cancell és el lloc en el qual l’estima per la cuina es transmet als comensals i en el que, com explica el seu cuiner, tan sols interessa l’honradesa. I de segur que tots els que s’apropen, estaran pensant en la propera visita que els faran.

Olleta de penques

Ingredients per a 2 persones: 100 g arròs, 300 g costelles tallades, 100 g fesols, penques, 50 g creïlla tallada a dadets, 1 cullereta de pericana, aigua, ceba, tomaca, oli, sal, pebrella i romer

1. Sofregir les costelles en la ceba i la tomaca i deixar coure durant 40 minuts amb pebrella i romer per aconseguir el caldo.

2. Abocar al caldo de les costelles la creïlla, les penques, els fesols i la pericana.

3. Afegir l’arròs i deixar coure a foc mitjà per a gaudir-lo

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

3,376FansLike
584FollowersFollow
421FollowersFollow
338SubscribersSubscribe