22.9 C
Albaida
Dimarts, maig 28, 2024
HomeVall d´AlbaidaBocairentEl bocairentí Guillem López, 1r premi al Concurs d'Interpretació "PRQ Sempre" en...

El bocairentí Guillem López, 1r premi al Concurs d’Interpretació “PRQ Sempre” en l’especialitat de marimba

El jove percussionista de 9 anys ja va guanyar el V Concurs Internacional de Percussió de Beira Interior en Portugal al passat mes d’abril

El bocairentí Guillem López i Vanyó, bocairentí de 9 anys, va aconseguir el passat 11 de juliol el 1r premi de la seua categoria a la primera edició del Concurs d’Interpretació “PRQ Sempre” en l’especialitat de marimba, en homenatge al gran percussionista Sergi Sempere, i organitzat per la Unió Musical d’Alcoi.

Al concurs va interpretar l'”Allegro de Fiocco” en la semifinal, i “Charade”, de 4 baquetes, a la final. Guillem estudia percussió des dels 3 anys a l’escola de música ADLIBITUM de la Unió Musical Bocairent amb el professor Sisco Aparici, qui el motiva i li contagia la seua passió per la percussió i les ganes de seguir estudiant i aprenent. També forma part de la Banda Jove de l’Associació Unió Musical Bocairent.

Guillem López prové d’una família de músics tots formats a l’Associació Unió Musical Bocairent (els seus pares, oncles i cosina, continuen tocant en la Unió). Des de ben menut, tenia molt clar que volia tocar la percussió i és que com ell diu: “La percussió és la meua vida”.

Guanyador a Portugal

Al passat mes d’abril, el bocairentí va guanyar també el V Concurs Internacional de Percussió de Beira Interior en Portugal, celebrat al teatre municipal de Covilha. Va ser l’únic espanyol de la seua categoria i el primer a aconseguir un primer premi.

Guillem va superar les dues fases del concurs amb una peça per a marimba del compositor Luis Cipriano, present en el jurat, i una obra de caixa sola de Willmarth. En la final va interpretar una peça de multipercussió de Willmarth i una obra per a marimba de 4 baquetes de Stadler.

Guillem amb dos membres del Jurat del Concurs de Portugal: André Dias i Marco Fernandes
ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe