9.5 C
Albaida
Dissabte, desembre 3, 2022
HomeEducacióEducació i l'Ajuntament d'Ontinyent amplien el projecte del Conservatori fins als 9,8...

Educació i l’Ajuntament d’Ontinyent amplien el projecte del Conservatori fins als 9,8 milions d’euros

La proposta d’actuació a incloure al pla Edificant contempla la construcció d’un nou auditori de 300 m2 amb capacitat per a entre 160 i 200 persones

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Ontinyent han iniciat les gestions per ampliar el projecte de reforma i ampliació del Conservatori d’Ontinyent dins del pla Edificant, que passarà dels 5,16 milions d’euros previstos inicialment a una inversió de 9,8 milions d’euros per part de la Conselleria. Aquest va ser un dels temes abordats a la recent reunió mantinguda a Ontinyent pel director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, i l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i a la qual es van visitar les obres d’Edificant als col·legis Bonavista i Martínez Valls. 

Víctor Garcia va explicar que “l’important increment de la inversió prevista en la rehabilitació integral i ampliació del Conservatori Professional de Música Josep Melcior Gomis és fruit del treball a tres bandes entre la Conselleria, l’Ajuntament d’Ontinyent i l’equip directiu del Conservatori”. “Aquesta col·laboració ens ha permés actualitzar el programa de necessitats educatives del centre perquè puga donar resposta a la demanda actual i futura d’ensenyaments de Música d’Ontinyent i la Vall d’Albaida”, va detallar el director General.

“El treball braç a braç que estem fent la Conselleria i l’Ajuntament d’Ontinyent per accelerar el procés de millora i construcció de 10 centres educatius de la ciutat, garantint una inversió d’Educació de la Generalitat en la capital de la Vall d’Albaida que ja supera els 30 milions d’euros amb els 9,8 milions que es destinaran al conservatori, és un bon exemple que les administracions públiques estem per a donar solucions als problemes i que, quan treballem conjuntament, millorem la situació de les persones, ja que no sols estem construint i modernitzant centres educatius sinó que també estem generant més de 750 llocs de treball en el sector de la construcció”.

L’alcalde d’Ontinyent, per la seua banda, va agrair al director general d’Infraestructures Educatives i a la Conselleria que dirigeix Raquel Tamarit “el treball i predisposició per a atendre les demandes de la ciutat, en aquest cas apostant per un Conservatori que mantindrà l’actual ubicació creada als anys setanta, però amb unes instal·lacions totalment renovades que suposaran un impuls per al barri del Poble Nou”. 

Principals línies de la rehabilitació integral i ampliació del Conservatori

En la reunió mantinguda a Ontinyent, es va abordar el contingut de la nova memòria tècnica per executar l’actuació, que contempla una inversió de 9,8 milions d’euros (IVA inclòs) en anualitats de 2022 a 2026. Entre els aspectes més destacats es troba la creació d’un nou auditori de nova planta de 300 m2 i capacitat per a entre 160 i 200 persones. 

En total, es preveu actuar sobre una superfície de 5.323 m2, dels quals 2207 m2 són a l’interior de l’edifici ja existent, que es mantindria però sotmés a una important renovació; i altres 3.116 m2 en una ampliació que es crearà a la zona ubicada a l’actual pati i a l’espai resultant de l’enderroc de les actuals aules tallers que es troben al costat del mateix. 

A la memòria del programa proposat es contempla a l’edifici existent un repartiment en 255 m2 d’espais docents generals per a aules no instrumentals; 590 m2 per a espais docents específics per a aules de música, d’activitats de cor i orquestra, d’ensenyament instrumental o de música de cambra. Així mateix, es comptarà amb 270 m2 d’espais docents de biblioteca; 75 m2 de serveis higiènics, 165 m2 d’administració i 40 m2 per a serveis generals.

Al que és la part d’ampliació, es comptarà amb 1.070 m2 d’espais docents específics per a aules d’ensenyament instrumental o vocal individual; aules de música de cambra, conjunt o altres classes col·lectives; laboratori multimèdia, cabina d’estudi individual i taquilles. 

L’auditori, de 300 m2, tindrà un escenari a una alçada de 5 metres, cabina de control i magatzem; i hi haurà també 50 m2 per a serveis higiènics i 45 m2 per a aula no instrumental. A més a més, s’inclouran també 180 m2 per a despatxos i administració; 150 m2 per a serveis generals.

El regidor d’Educació Óscar Borrell, que també va participar en la reunió, va coincidir amb l’alcalde en agrair “la gran predisposició de la Direcció General d’Infraestructures Educatives i la Conselleria d’Educació per atendre les peticions d’Ontinyent, ara amb un conservatori adaptat a les necessitats educatives del segle XXI, unes instal·lacions que tindran en consideració les característiques de cada tipus d’instrument i que estaran preparades per a fer un pas endavant cap a la màxima qualitat en la docència”, va concloure. 

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

3,376FansLike
584FollowersFollow
421FollowersFollow
338SubscribersSubscribe