Free Porn
xbporn
30.7 C
Albaida
Dijous, juliol 25, 2024
HomeSocietatDotze pobles de la Vall d'Albaida i la Safor reclamen un transport...

Dotze pobles de la Vall d’Albaida i la Safor reclamen un transport públic per anar a l’Hospital de Gandia

Nou municipis de la nostra comarca han cooperat per demanar a la Conselleria un transport per acudir al metge, però aquesta els ho ha denegat

La Vall d’Albaida és una comarca dividida pel que fa al repartiment dels centres de salut. Entre Ontinyent, Xàtiva i Gandia, les persones dels 34 pobles de la zona acudeixen als diferents hospitals quan ho necessiten. En canvi, moltes persones que viuen a aquestes localitats han de desplaçar-se 20 o 30 km, i si no tenen un vehicle individual o algú que els acompanye és molt difícil anar.

Per això, un total de 12 pobles de la Vall d’Albaida i la Safor s’han unit per reclamar a la Conselleria un transport públic a demanda que puga oferir un servei bàsic. Otos, Beniatjar, Ràfol de Salem, Salem, Rugat, Aielo de Rugat, Montitxelvo, Terrateig i Benicolet són els 9 municipis de la nostra comarca que ho demanen. A ells cal adherir a Llocnou de Sant Jeroni, Ròtova i Alfauir, de la Safor.

Tot va començar quan la Generalitat li va donar als pobles una subvenció que s’havia de destinar en transport a demanda. En canvi, aquesta era una competència que no corresponia als ajuntaments, sinó a l’organisme autonòmic.

Fins ara s’han realitzat diferents reunions, on s’ha proposat tindre una línia a demanda que eixira de bon matí des d’Otos fins a Gandia, i que passara pels diferents pobles mencionats. “Ara hi ha una línia que en el Ràfol de Salem passa a les 10 h, i torna a les 16 h. Aleshores, la Conselleria diu que no pot ser perquè entra en competència amb l’altre autobús”, explica Carolina Mengual, alcaldessa del Ràfol de Salem.

Les persones que han d’anar al metge abans de les 10 h no tenen com acudir, i ahí ve la problemàtica. Aleshores, la proposta d’aquestes localitats era que la línia actual s’avançara a les 7 del matí perquè tot el món puga utilitzar-la. Actualment, els pobles de la Vall d’Albaida i la Safor es troben esperant una nova resposta de la Generalitat perquè puguen tindre un servei bàsic com és el de la sanitat.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe