8.5 C
Albaida
Dissabte, desembre 3, 2022
HomeCulturaD. Gandia: “Estic acabant de perfilar el llibre que m’agradaria publicar a...

D. Gandia: “Estic acabant de perfilar el llibre que m’agradaria publicar a finals d’any”

Amb la publicació de la seua primera novel·la, Destinos opuestos, l’ontinyentí David Gandia es va endinsar en el món de la literatura des del costat de l’escriptor, tot i que des de sempre ha sentit passió per la lectura.

Actualment, al mateix temps que acaba de perfilar la seua segona obra, David es manté actiu a les xarxes socials amb el conter @entrelibrosdg, on l’escriptor aposta per la divulgació literària.

“A la xarxa social Instagram han aparegut una sèrie de perfils, centrats en la literatura, que reben el nom de Bookstagram. Ara, amb el conter @entrelibrosdg estic publicant les ressenyes dels llibres que més he gaudit. És una manera d’estar en contacte amb els teus lectors, i açò ens permet donar a conéixer els nostres llibres. Tots els llibres que vaig llegint els comente afegint una imatge del llibre. Algunes vegades parle directament amb els autors i d’altres pregunte als seguidors què els ha paregut la lectura”, ens conta.

  • Hola, David! Després de Destinos opuestos, arriba una segona novel·la, veritat? Què pots avançar-nos?

Podríem dir que estic acabant de perfilar un llibre que m’agradaria publicar a finals d’any o a principis de 2023. Ara estic començant a corregir-lo, al temps que estic acabant els últims capítols. Abans d’avançar alguna cosa més vull parlar amb diferents editorials.

  • Aquest nou llibre és una continuació de Destinos opuestos o és una obra completament independent d’aquesta?

El llibre en el qual estic treballant és una cosa completament diferent. Són personatges diferents i està ambientada en el nostre món, perquè en Destinos opuestos sí que vaig crear un món diferent per a presentar uns personatges ficticis. Ara, els personatges són personatges molt més comuns, que s’enfronten a problemes reals.

  • Com va començar el teu interés per l’escriptura?

Destinos opuestos es va publicar fa un parell d’anys, i en 2021 vam fer una tercera edició en exclusiva per a Amazon. Des de fa molts anys sempre m’ha agradat anar escrivint alguna coseta, però mai m’havia atrevit a fer el pas de publicar un llibre. Parlant amb els meus amics va sorgir la idea d’escriure un llibre que realment m’agradara.

En primer lloc vaig pensar en diferents gèneres literaris, i com el que més m’agrada és la fantasia urbana vaig partir d’ahí. Era un gènere que més o menys controlava perquè és el que llegisc diàriament.

  • Com va ser el procés d’escriptura de Destinos Opuestos?

El que és escriure un llibre va ser un any, perquè vaig començar, però al principi escrivia un o dos capítols a la setmana o al mes. Quan ja portava prop de cent pàgines m’ho vaig agafar més seriosament. En acabar d’escriure em vaig posar en contacte amb una xica que és correctora, i ella es va encarregar de la part de la correcció. Ella va anar aconsellant-me què sobrava al llibre i què podia afegir a la història.

  • Respecte de la correcció, com d’important consideres que és aquesta part per a aconseguir un bon llibre?

A mi al principi em va xocar bastant, perquè tenia el llibre super estructurat. Però la correctora cada 10 capítols m’enviava un document amb les coses que podien millorar-se. Està clar que quan publiques un llibre has de tindre en compte l’opinió d’una persona que no siga del teu entorn, perquè un amic o un familiar pot dir-te que li agrada sense més. No obstant això, tenir a una persona qualificada al costat t’adones de la importància de la correcció.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

3,376FansLike
584FollowersFollow
421FollowersFollow
338SubscribersSubscribe