15 C
Albaida
Dilluns, febrer 26, 2024
HomeFestesConeix els capitans, ambaixadors i banderers dels Moros i Cristians d'Ontinyent 2023

Coneix els capitans, ambaixadors i banderers dels Moros i Cristians d’Ontinyent 2023

Encara no s’ho creem, però les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent ja veuen el seu punt i final amb la Pujada del Crist d’aquest diumenge 11 de setembre. Els càrrecs del 2022 han quedat per a la història, ja que han hagut d’esperar des del 2019 fins el 2022 per celebrar les seues capitanies i ambaixades. Ara, ja toca mirar al futur i, per això, els presentem els càrrecs del 2023, que, afortunadament, no hauran d’esperar tant com els anteriors.

Miguel Ángel Gandía, capità cristià per la Comparsa Cides

Després d’una gran Capitania Cristiana per part de Reis Alborch amb els Llauradors, Miguel Ángel Gandía agafa el testimoni. El capità cristià 2023 de la Comparsa Cides succeirà a Gonzalo Francés, qui va ostentar aquest càrrec al 2009. Nosaltres ja el vam entrevistar a l’Assaig de les Ambaixades abans de començar la Setmana Gran de les festes d’aquest any.

Miguel Ángel Gandía a l’Assaig de les Ambaixades

Vicent Martí, capità moro per la Comparsa Mossàrabs

La plaça de Santo Domingo s’omplirà de festa amb l’Ambaixada dels Benimerins, però també amb la Capitania dels Mossàrabs. Després de la dels Mudéjares amb Alberto Climent, Vicent Martí Donat serà el nou capità moro per la Comparsa Mossàrabs. Així, succeeix a Antonio Donat, últim capità mossàrab.

Vicente Bordera i Nacho Pastor, ambaixador i banderer cristià per la Comparsa Cruzados

D’altra banda, Vicente Bordera Gironés i Nacho Pastor Vila agafen el testimoni de José Ramón Francés i Juan Cucart com a ambaixador i banderer cristià. Així, els Arquers donen pas als Cruzados per a ostentar el càrrec de l’Ambaixada. Germán Gandía i Francisco Luis Gil van ser els últims ambaixadors i banderers dels Cruzados.

Vicente Bordera (esquerra) i Nacho Pastor (dreta) són l’ambaixador i el banderer per la Comparsa Cruzados

Juan Antonio Alcaraz i Iván Mas, ambaixador i banderer moro per la Comparsa Benimerins

Els Benimerins substitueixen a l’Ambaixada dels Omeyes que van protagonitzar Sayo Martínez i Mª Carmen Beneyto. Així, Juan Antonio Alcaraz González i Iván Mas Martínez seran l’ambaixador i el banderer moro. Al 2009 van ser Anna Mollá i Nacho Gramage els que van tindre aquests càrrecs amb la Comparsa Benimerins.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe