Aquest dimarts 9 de maig, Compromís per Ontinyent ha presentat en roda de premsa les propostes en matèria de sanitat que realitzarà en cas d’accedir a la Conselleria de Sanitat i a l’alcaldia d’Ontinyent a partir de les pròximes eleccions. Entre les mesures que destaquen es troba la recuperació de la figura de la regidoria de Sanitat i Promoció de Salut, creant un consell de salut i millorant la comunicació en el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent.
Carles Esteve, número 3 de la llista per València de Compromís a les Eleccions Autonòmiques, ha explicat que volen “ampliar les capacitats i l’oferta de serveis a tota la ciutadania en el lloc més proper. No en un hospital ni anant a València, sinó a 200 m de casa, ampliant els equips que tenim”.
Esteve ha ampliat que pretenen incorporar 2000 infermers i infermeres d’atenció comunitària que desenvoluparan el seu treball als centres de salut, a més d’oferir una atenció domiciliària per a les persones majors que no es puguen desplaçar i exercint una atenció comunitària, treballant amb les escoles, centres de majors i associacionisme.
D’altra banda, el partit valencianista pretén que en cada centre de salut hi haja nutricionistes, fisioterapeutes i psicòlegs, fent èmfasi en una sanitat de prevenció, promoció de la salut i atenció primerenca.
Per la seua part, la portaveu de Sanitat de Compromís per Ontinyent i número 4 a la candidatura de la capital de la Vall d’Albaida, Helena Gandia, ha exposat la intenció de crear una regidoria específica: “El grup vol recuperar la important figura de la regidoria de Sanitat i Promoció de Salut. Tots els pobles deuen tindre aquesta regidoria i Ontinyent no la té. Actuaria en dues línies; consolidar i crear el Consell de Salut, fent una comunicació entre Ajuntament, ciutadania, teixit associatiu i els professionals sanitaris de la ciutat, tant atenció primaria com especialitzada. L’altra línia d’actuació seria millorar la comunicació en el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, per garantir i consolidar els serveis que estan en l’atenció especialitzada, i per evitar possibles mancances com ha passat amb el servei de medicina interna o la diàlisi”.
El candidat a l’alcaldia de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha explicat les seues preocupacions: “Ens preocupa molt que ara tindrem una nova infraestructura hospitalària, però hem de garantir una dotació suficient de personal. Volem fer-ho treballant conjuntament reivindicant i fent possible eixa sinergia de places entre departaments que garantisca que el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent tinga una dotació major de personal sanitari, i clarificant que és important que l’hospital tinga places adscrites concretament perquè si no ens trobem en la problemàtica de que la gent fuig de l’hospital per una qüestió de comunicacions”.
A més a més, Calabuig ha emfatitzat en la posició del partit valencianista en la polèmica amb el nou hospital d’Ontinyent; “S’ha de donar una data d’obertura quan estiga tot preparat i clar. En eixe sentit volem desmarcar-nos perquè no vam participar d’això, perquè no estem d’acord en eixa imprudència”.