La formació valencianista presenta una moció al ple municipal i acusa Mazón i el seu govern d’una gestió “nefasta i molt retardada”.
Compromís per Ontinyent registra una moció de suport als municipis afectats per la DANA en la qual reclama diferents paquets d’ajudes addicionals i inversions per part de la Generalitat Valenciana, el Govern d’Espanya i la Diputació de València, per tal d’iniciar la reconstrucció de les zones afectades; així com la creació d’una Comissió d’Investigació a les Corts Valencianes i el Congrés dels Diputats sobre les gestions realitzades abans i després de la catàstrofe.
Així mateix, la proposta reitera el suport i la solidaritat amb els municipis afectats i l’agraïment a totes les persones, entitats i serveis públics que estan treballant per recuperar la normalitat a les zones devastades per l’aigua.
En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “els valencians i valencianes continuem molt afectats per la catàstrofe que va començar fa dos setmanes a diverses comarques. En primer lloc, volem reiterar una vegada més l’agraïment a tota la gent, d’Ontinyent i de cada poble i ciutat, que està ajudant en les tasques de neteja i reconstrucció, la recollida d’aliments i altres productes i qualsevol altra necessitat que està sorgint. Des de Compromís per Ontinyent hem volgut fer un pas més, portant al Ple una proposta per tal que l’Ajuntament d’Ontinyent se sume a la reclamació de més ajudes per als municipis afectats. A més, és fonamental que es coneguen amb detall les gestions realitzades per les diferents administracions davant la catàstrofe. Per això demanem una Comissió d’Investigació a Les Corts i el Congrés”.
Calabuig afegeix que “pel que fa a les ajudes, a la moció demanem que la Generalitat Valenciana, el Govern de l’Estat i la Diputació de València desenvolupen diferents paquets d’ajudes addicionals als que ja s’han aprovat, així com plans d’inversió plurianuals, per tal de reconstruir els municipis, els serveis públics, el teixit econòmic i les infraestructures que han quedat destruïts. A més, reclamem que aquests plans siguen detallats, i atenguen les necessitats concretes de cada municipi segons la situació en què es troba. Així mateix, reclamem a la Diputació que cree una línia específica d’ajudes per actualitzar els Plans municipals d’emergències, que són una eina fonamental de prevenció i resposta”.
A més a més, Calabuig opina que “la Comissió d’Investigació és imprescindible per tal de conéixer de forma clara i completa quina és la gestió que es va fer abans, durant i després de la tragèdia. Per això plantegem que es desenvolupe aquesta Comissió a les Corts Valencianes i el Congrés dels Diputats. És evident que la gestió del president Carlos Mazón i de la Generalitat Valenciana, que és qui ostenta les competències en matèria d’emergències, va ser nefasta i molt retardada. La ciutadania mereix respostes i l’assumpció de responsabilitats per una gestió tan ineficaç, que ha provocat, a hores d’ara, 214 persones mortes al País Valencià”.