test
23.3 C
Albaida
Dissabte, juny 15, 2024
HomeCulturaComença la formació del Projecte DAR a la Vall d'Albaida per impulsar...

Comença la formació del Projecte DAR a la Vall d’Albaida per impulsar la professionalització de 12 dones artistes de la comarca

La presentació pública final dels avantprojectes serà el 22 de juny al Centre del Carme Cultura Contemporània a València

Amparo Pinter (Agullent), Lluci Juan i Lia Vidal (Aielo de Malferit), Lucía Peiró (Benigànim), Xus Francés (Fontanars dels Alforins), María Canet i Inma López Mora (l’Olleria), Paz Boïra, Carolina Otero, Georgina Molla, Nati Soriano i Celia Valls (Ontinyent) són les 12 dones artistes seleccionades a la Vall d’Albaida que estaran durant aproximadament dos mesos formant-se al Projecte DAR, que impulsa i fomenta a les dones artistes rurals de la comarca per donar-los visibilitat i una eixida professional.

Aquest dimarts 18 d’abril començava a la seua de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida la 4a edició d’aquest projecte a la Comunitat Valenciana, i la 1a a la comarca. Clara Albacete, creadora i directora del Projecte DAR, explicava que busquen “donar possibilitat, oportunitats i professionalitzar a les dones artistes que estan residint en llocs rurals”, ja que consideren que “ser artista, dona i residir en un entorn rural comporta una triple dificultat per a desenvolupar-se professionalment”.

Les 12 artistes seleccionades treballaran des d’ara fins el 22 de juny, quan serà la presentació pública final al Centre del Carme Cultura Contemporània a València, en els seus avantprojectes. El Projecte DAR es basa en tres eixos: la professionalització, a través de la formació, visualització i promoció de les artistes; la generació de xarxes per impulsar el teixit associatiu; i la generació d’un discurs artístic “perquè és molt difícil que una artista puga transmetre directament el que sent per la seua obra i el seu discurs”, explicava Clara Albacete.

Com naix el Projecte DAR?

El Projecte DAR (Dones Artistes Rurals) es va presentar a la convocatòria del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana 2020 i va ser seleccionat. Aleshores, la primera edició va començar a l’any 2021 a la província de València en la Mancomunitat de la Serrania.

Degut al seu èxit, en 2022 va ser contractat pel Consorci de Museus directament amb dues edicions més: una per la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat (província d’Alacant), i altra per la Mancomunitat de l’Alt Palància (província de Castelló).

A aquest 2023 es realitzen dues edicions més. La primera és la que s’està vivint actualment a la Mancomunitat de la Vall d’Albaida, i la segona tindrà lloc després de l’estiu a la Mancomunitat d’Els Ports a la província de Castelló. A més, el Projecte DAR també es realitza a Catalunya, concretament a la Conca de Barberà i a les Terres de l’Ebre, finançat pels Fons Europeus Next Generation, i amb el suport de la Diputació de Tarragona.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe