6.2 C
Albaida
Dilluns, febrer 6, 2023
HomeEconomiaCOEVAL es reuneix amb la directora general d'Indústria i Energia per demanar...

COEVAL es reuneix amb la directora general d’Indústria i Energia per demanar mesures davant el retard en la tramitació d’expedients

La Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida (COEVAL) s’ha reunit a València amb la directora general d’Indústria i Energia, Silvia Cerdà, a fi de donar-li a conéixer la seua preocupació i demanar mesures que facen front al retard en la tramitació d’expedients competència dels serveis territorials dependents d’aqueixa direcció general.

Aquest afecta una infraestructura bàsica com és l’energia elèctrica necessària, per exemple, per a la posada en marxa d’instal·lacions industrials, retards que fan que la tramitació dels mateixos s’estenga des d’un mínim de 6 mesos fins als 2 anys, amb l’important perjudici socioeconòmic que genera en la creació de llocs de treball, especialment greu en moments d’incertesa com els actuals. Per part de COEVAL van assistir el seu president, Javier Cabedo, i el seu secretari general, Vicente Donat.

Els representants de COEVAL van recordar a la directora general que és un tema que des de fa anys s’ha denunciat sense que en data de hui s’hagen produït millores substancials en el mateix ni en les conseqüències negatives que genera. Des de COEVAL es reconeix el treball que s’ha fet per a millorar el tema, com impulsar la digitalització dels procediments, encara que queda molt camí perquè aquesta digitalització funcione de manera eficaç, ja que està pendent en molts casos d’ajustos necessaris per a aconseguir aquesta eficàcia que es vaja traduint a poc a poc a agilitar temps, fonamentals en inversions empresarials que tenen una programació temporal que en cas de no complir-se suposen un impediment a poder dur a terme la mateixa, tenint un clar efecte desincentivador.

Des de COEVAL s’ha traslladat a la directora general que per a aconseguir millores en aquest tema, a més de continuar avançant en la digitalització, és necessari adoptar mesures per a la millora de l’actual servei públic que es dona i fer convenis amb Organismes de Control Autoritzat (OCA) i Col·legis Professionals, amb el suport d’aquests organismes per a agilitar la tramitació dels expedients.

A més la pandèmia, que afortunadament res té a veure actualment amb el viscut en 2020 i 2021, ha provocat l’augment de la incomunicació dels funcionaris responsables de tramitar els mateixos, ja que en data de hui segueix com a forma de contacte amb els mateixos la de la cita prèvia fent que els tècnics, instal·ladors i empreses afectades no puguen aclarir de forma *agil les consultes que necessiten fer sobre els expedients. Aqueixa distància és necessari que en les condicions actuals deixe d’existir i els servidors públics atenguen sense barreres i amb normalitat als ciutadans, tal com és la seua obligació i com aquesta passant ja en la resta de la societat, per a evitar actituds obstruccionistes i dilatòries contràries a l’exigible funcionament dels serveis públics.

A més, la pandèmia, que afortunadament res té a veure actualment amb el viscut en 2020 i 2021, ha provocat l’augment de la incomunicació dels funcionaris responsables de tramitar els mateixos, ja que en data de hui segueix com a forma de contacte amb els mateixos la de la cita prèvia fent que els tècnics, instal·ladors i empreses afectades no puguen aclarir de forma àgil les consultes que necessiten fer sobre els expedients. Aqueixa distància és necessària que en les condicions actuals deixe d’existir i els servidors públics atenguen sense barreres i amb normalitat als ciutadans, tal com és la seua obligació i com aquesta passant ja en la resta de la societat, per a evitar actituds obstruccionistes i dilatòries contràries a l’exigible funcionament dels serveis públics.

Finalment, des de COEVAL s’ha proposat que la direcció general participe amb representants que tinguen poder de decisió en les taules creades per a millorar aquestes situacions ajunte la resta d’actors que intervenen en el tema, com la distribuïdora i associacions i organismes representatius que intervenen en els procediments.

La directora general ha escoltat i pres nota del traslladat pels representants de COEVAL i s’ha emplaçat amb ells per a comunicar-los pròximament les actuacions previstes per a facilitar aquesta agilitació, ja que és una problemàtica que coneix i pateix, sent interés de la direcció general avançar en la línia sol·licitada pels representants de COEVAL.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

3,376FansLike
584FollowersFollow
421FollowersFollow
338SubscribersSubscribe