19.9 C
Albaida
Diumenge, juny 4, 2023
HomeEconomiaCaixa Ontinyent impulsa l’educació financera amb un conveni amb Funcas

Caixa Ontinyent impulsa l’educació financera amb un conveni amb Funcas

La Fundació Obra Social de Caixa Ontinyent ha subscrit amb Funcas (Fundació de bancs i caixes d’estalvi) un conveni que té l’objectiu d’impulsar accions d’educació financera, especialment entre els més majors. D’aquesta manera es facilitarà la gestió de l’economia diària d’aquestes persones mitjançant activitats formatives i de difusió.

José Pla, president de Caixa Ontinyent, i Carlos Ocaña, director general de Funcas, han signat el conveni. Des que va nàixer el programa d’educació financera en 2016, la fundació Obra Social de Caixa Ontinyent ha promogut accions per a tots els públics. Per als més majors s’han impulsat programes específics de formació. Entre aquests s’inclouen eines d’accés a comptes, d’utilització de mitjans de pagament i digitals, i de prevenció de fraus, entre altres.

L’educació financera és cada vegada més necessària en la nostra societat, tant per als joves, incorporant-se al seu procés formatiu per a ampliar els seus coneixements, com per als majors, més vulnerables i immersos en un entorn de transformació digital i de mitjans de pagament que avança a grans passos”, ha destacat José Pla.

El president de Caixa Ontinyent afegia que la labor de l’obra social és precisament “revertir a la societat els nostres beneficis en accions que milloren la seua qualitat de vida actual i de futur”. Aquest és un programa innovador que facilita l’accés i l’aprenentatge, amb una àmplia varietat de temes relacionats amb les finances. A més, contempla una digitalització que permet que la formació i la informació siguen accessibles per a totes les persones.

Més de 80.000 persones han utilitzat aquest programa

Des que es va posar en funcionament ha sigut utilitzat per 80.050 persones. A través de la web i les xarxes socials l’han emprat 59.835, mentre que 3.570 han sigut en cursos, tallers i conferències presencials, i 16.645 en l’app interactiva.

El programa compta amb una App interactiva nomenada “Els contes de Dino”. En aquesta, els més xicotets poden llegir, escoltar i jugar amb els cinc contes de la sèrie d’educació financera editats des de l’Obra Social Caixa Ontinyent. A més, s’ha realitzat un concurs escolar sobre coneixements financers entre joves alumnes de 4t d’ESO. D’altra banda, s’ha posat en marxa una nova web amb informació com activitats, notícies, material educatiu, vídeos, etc.

També s’està realitzant formació online per al professorat a través dels CEFIRE de Xàtiva i Xest. S’han dut a terme tallers per a centres educatius amb temàtiques diverses. Entre aquestes es troben mitjans de pagament, jocs d’atzar i apostes, compres segures online, mètodes de finançament, sistema financer espanyol, emprenedoria o com millorar la ciberseguretat.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe