23.5 C
Albaida
Divendres, juny 14, 2024
HomeVall d´AlbaidaOntinyentCaixa Ontinyent amplia el seu compromís amb la sostenibilitat

Caixa Ontinyent amplia el seu compromís amb la sostenibilitat

L’entitat ha presentat el seu nou compromís basant-se en el reforç de la gestió ambiental, la incorporació de controls d’impacte social i ambiental i un nou programa de divulgació, formació i conscienciació

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, Caixa Ontinyent ha reiterat el seu compromís amb la sostenibilitat mitjançant una línia d’actuació orientada en tres vessants:

 • Reforç de la seua gestió ambiental com a empresa
 • Avaluació i control de l’impacte social i econòmic derivat de les activitats de finança
 • Llançament d’un nou programa a través de la Fundació Caixa Ontinyent

La conscienciació que a nivell mundial s’està prenent en relació amb els denominats aspectes ASG (ambientals, socials i de governança), l’evolució i la sostenibilitat dels quals és essencial per a garantir la qualitat de vida de les futures generacions. Una preocupació que des de fa anys ha fet constar Nacions Unides i altres organismes internacionals, incrementada pels adversos efectes del canvi climàtic, i que a la Unió Europea està generant tota una sèrie de mesures, en gran part legislatives, tendents al fet que persones, empreses i organismes s’involucren directament.

“El nostre Pla Estratègic 2023-2025 incorpora objectius ambiciosos centrats en la sostenibilitat i el benestar. No ens limitem a complir estrictament la legislació vigent, sinó que adoptem una activitat proactiva i líder en estes àrees”, explica José Pla, president de Caixa Ontinyent.

Pla destaca que “més enllà de les nostres responsabilitats institucionals, aspirem a ser agents de canvi, fomentant una major consciència i acció en la nostra comunitat. Convidem a totes les persones, empreses i entitats al fet que s’unisquen a nosaltres en este esforç, aportant cadascun el seu gra d’arena”.

A la presentació d’aquest matí en roda de premsa, Vicente Ortiz, cap de Secretaria i Obra Social, s’ha referit al fet que la sostenibilitat és una qüestió global que afecta a tots, i a la qual cadascú pot i deu contribuir amb molt poc esforç.

D’altra banda, Roberto Sanz, responsable del nou programa de Sostenibilitat de la Fundació Caixa Ontinyent, s’ha referit a la nova línia d’actuació iniciada, que evoluciona i s’adapta a les noves circumstàncies:

 • La gestió ambiental se centra en compres i consums responsables, eficiència energètica, tractament de residus, reciclatge i transició cap a una economia més circular.
 • El mesurament de la petjada de carboni de l’entitat permetrà disposar d’elements de reducció i compensació que asseguren la neutralitat de les emissions.
 • Les finances sostenibles consistixen a avaluar l’impacte social i econòmic de les inversions, potenciant i afavorint aquelles que siguen més respectuoses amb el medi ambient o incorporen elements de lluita contra el canvi climàtic.
 • Els productes específicament qualificats com a sostenibles permetran orientar en eixa línia l’activitat financera de Caixa Ontinyent.
 • El nou programa de Sostenibilitat aportarà formació, informació, divulgació i conscienciació.

El nou programa de Sostenibilitat

Per part seua, Àngela Martínez va ressaltar les actuacions que el nou programa té o posarà en marxa en les pròximes setmanes:

 • Impuls i col·laboració en les actuacions de Caixa Ontinyent orientades a la sostenibilitat.
 • Blog i notícies en la web de la Fundació.
 • Incorporació de conceptes de sostenibilitat a l’actual programa d’educació financera.
 • Elaboració i impartició de cursos, tallers i sessions formatives, presencials i online.
 • Incorporació de cursos a l’Aula Virtual que la Fundació disposarà pròximament.
 • Convocatòria d’un concurs per a escolars de 1r i 2n d’ESO de la Comunitat Valenciana al curs 2024/2025 per fomentar idees de millora d’aplicació pràctica en els seus propis centres. 
ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe