9.5 C
Albaida
Dissabte, desembre 3, 2022
HomeVall d´AlbaidaAielo de MalferitBocairent passa el testimoni de la Capital Cultural a Aielo de Malferit

Bocairent passa el testimoni de la Capital Cultural a Aielo de Malferit

Aquest dijous, 16 de desembre, ha tingut lloc a l’Aula Magistral de Les Arts de València la cerimònia de les Capitals Culturals Valencianes de 2022. Un acte en el qual Alcoi i Bocairent han passat el testimoni a Alzira i Aielo de Malferit. Així, per segon any consecutiu, un municipi valldalbaidí ostentarà la capitalitat cultural dels municipis de menys de 5.000 habitants.

Juli Disla i Mireia Pérez, encarregats de presentar l’esdeveniment, han volgut valorar la tasca realitzada durant aquest any per a les dues capitals culturals de 2021. “L’any que acaba va ser l’any de Bocairent i Alcoi. Han sigut unes excel·lents capitals culturals durant el 2021. Moltes gràcies, Alcoi. Moltíssimes gràcies, Bocairent”.

En rebre l’estatueta commemorativa, Juan Rafael Espí, alcalde d’Aielo de Malferit, ha explicat que “Aielo de Malferit sempre ha estat una localitat compromesa amb la cultura. El gran interés per mantindre i recuperar totes les manifestacions culturals que formen la nostra identitat com a poble i com a comarca ens va dur a presentar la nostra candidatura. Associacions i empreses de la població han donat, des del primer moment, el seu suport a la candidatura. Aquest és un projecte de tot un poble”.

Vicent Marzà, conseller d’Educació, Cultura i Esport, ha conclòs l’acte agraint “a la gent de Bocairent, que heu treballat moltíssim per a fer un projecte magnífic. També a tota la gent d’Alcoi, que ha lluitat perquè Alcoi siga un referent cultural i ho continue sent els pròxims anys. La conselleria de Cultura hem aprés moltíssim de les experiències que heu transmés tant Bocairent com Alcoi”.

CAPITALITAT CULTURAL

La capitalitat cultural és un segell creat per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport per a garantir l’accés, la visualització, el reconeixement i la deslocalització de la cultura. Té efectes des del 25 d’abril de l’any del nomenament fins al 25 d’abril de l’any següent, i es concedeix per a distingir «aquell municipi que faça una aposta decidida per la cultura com a instrument de cohesió social i de foment econòmic».

El municipi guardonat és seu de, com a mínim, una exposició, una proposta escènica i un congrés o trobada organitzada per la Generalitat. En aquest sentit, la Conselleria es compromet a portar a la Capital Cultural Valenciana de cada any el màxim nombre possible de projectes culturals.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

3,376FansLike
584FollowersFollow
421FollowersFollow
338SubscribersSubscribe