7.1 C
Albaida
Dilluns, febrer 6, 2023
HomeVall d´AlbaidaBocairentBocairent inicia el projecte de millora de la plaça de bous

Bocairent inicia el projecte de millora de la plaça de bous

La Diputació de València concedeix una subvenció de 100.000 euros per a actuacions de manteniment, seguretat i posada en valor del recinte

En les últimes setmanes, l’Ajuntament de Bocairent ha començat a executar una sèrie d’intervencions a la plaça de bous, un dels principals referents de la localitat per l’antiguitat (construïda l’any 1843/1844) i la singularitat arquitectònica (excavada en la roca). A més, el recinte és un espai actiu per a tot tipus d’esdeveniments: taurins, musicals, festers, turístics, etc.

De fet, aquest ús intensiu i polivalent al llarg de l’any és el que havia motivat que el consistori, de la mà de la Peña Taurina Esplá i de l’Associació Cultural Taurina de Bocairent, sol·licitaren finançament a la Diputació de València per a dur a terme necessitats prioritàries en relació amb el manteniment, la seguretat i la posada en valor de la plaça.

La resposta positiva de la institució provincial es va materialitzar en un decret del president Antoni F. Gaspar de data 13 de setembre en què es concedien 100.000 euros a l’Ajuntament de Bocairent per a les actuacions següents:

  • Consolidació estructural de la zona de torils
  • Renovació integral de la tanca i l’arena del rogle
  • Adequació del sistema anticaigudes de la zona del públic
  • Condicionament d’irregularitats a la graderia
  • Millora de la zona d’accés per a persones amb mobilitat reduïda
  • Redacció del projecte per a habilitar un centre d’interpretació

Les accions finalitzaran al llarg del mes de desembre i en l’execució estan intervenint diverses empreses locals del sector de l’obra, la fusteria i la forja. Aquesta qüestió, precisament, és un dels aspectes que valora positivament l’alcalde de Bocairent: “Estem contents de poder dur a terme el projecte amb professionals del poble, que sumen al seu bon treball el component afectiu que té la plaça de bous per al veïnat”.

A més, Xavi Molina destaca la importància de les actuacions: “El recinte és un espai fonamental per a Bocairent, amb un ús constant i polivalent al llarg de la història, i on calia intervindre perquè continuara sent així en el present i en el futur”. Per això, el primer edil agraeix el compromís de la Diputació: “El president Gaspar ha complit la paraula que ens va donar quan ens vam reunir amb ell per estudiar conjuntament aquesta qüestió l’octubre de 2020; era una reivindicació de feia molts anys i, per fi, ara s’està fent realitat”.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

3,376FansLike
584FollowersFollow
421FollowersFollow
338SubscribersSubscribe