17.8 C
Albaida
Diumenge, maig 26, 2024
HomeVall d´AlbaidaBenicoletBenicolet enceta les seues Festes Patronals

Benicolet enceta les seues Festes Patronals

Benicolet ha encetat hui les seues Festes Patronals amb l’ornamentació dels carrers de la localitat. Demà divendres 5 d’agost serà el dia gran per a les joves festeres de la Puríssima Concepció, ja que tindrà lloc la seua presentació en la plaça de l’Església amb un passa carrer previ per a recollir-les a càrrec de la Societat Musical de Benicolet. En finalitzar l’acte, la nit estarà amenitzada per la macro discomòbil “Tallarina on tour” acompanyada de Santi Bertomeu, a l’entrada del poble.

L’endemà dissabte serà el torn de les comparses mores i cristianes de la localitat. A les 13:00 hores es farà un gran volteig de campanes. A les 18:00 hores de la vesprada tindrà lloc la missa del dissabte. A les 19:30 hores serà l’entrada de bandes i en finalitzar aquesta, a les 20:00 hores començarà l’Entrada de Moros i Cristians. Pel bàndol cristià seran les filades: Dames, Xoristes, Bandoleres i Almogàvares; pel bàndol moro seran les filades Pirates i Als Jeques i la capitania, la filà A·là Costura. La nit estarà amenitzada per l’orquestra Gravity a l’entrada del poble.

Festa de la Puríssima Concepció

El diumenge se celebrarà la festa en honor a la Puríssima Concepció, la festa de les xiques. A les 08:00 hores serà la sorollosa despertada amb tronadors acompanyada per la Societat Musical de Benicolet. A les 12:30 hores hi haurà un passa carrer per recollir a les festeres. En finalitzar es farà la solemne eucaristia, i després hi haurà un convit a la casa de la cultura. A la vesprada es farà el parc infantil a la plaça de l’Església. A les 22:00 hores de la nit serà la solemne processó i a continuació, es dispararan focs d’artifici al carrer d’Enmig. A la nit actuarà “Atrum fest” a l’entrada del poble.

Festa de la Divina Aurora

El dilluns se celebrarà la festa en honor a la Divina Aurora, la festa dels xics. A les 08:00 hores serà la sorollosa despertada amb tronadors acompanyada per la Societat Musical de Benicolet. A les 11:30 hores es repartiran els clavells i xorros a l’església per a tots els xics fadrins i seguidament hi haurà un passa carrer. A les 13:00 hores tindrà lloc la solemne eucaristia en honor a la Divina Aurora. A la vesprada serà l’actuació infantil “Gran Cirquet” a la Plaça Església. A les 22:00 hores de la nit es farà la solemne processó i a continuació, focs d’artifici al carrer d’Enmig. Per amenitzar la nit hi haurà un Duo en la plaça de l’Església.

Festivitat del Santíssim Crist de la fe

El dimarts 9 d’agost se celebra el dia en honor al Santíssim Crist de la fe. Un gran revolteig de campanes sonarà a les 07:30 hores per tal d’anunciar l’inici de la festa, seguit de la sorollosa despertada per tots els carrers del poble. A les 12:30 hores es farà la solemne eucaristia presidida pel rector del poble, En Vicente Espasa, i cantada pel Cor Parroquial de Benicolet. A la vesprada, a les 19:00 hores, hi haurà actuació del “Mag Hugo” a la plaça de l’Església. A les 22:00 hores de la nit serà la processó, i en acabar, es llançarà un castell de focs d’artifici a càrrec de la Pirotècnia Borredà. Per amenitzar la nit actuarà l’orquestra Platino a l’entrada del poble.

Festa dels xiquets i xiquetes

El dimecres 10 d’agost se celebra la festa dels xiquets i xiquetes amb un parc aquàtic a la piscina municipal des de les 16:00 hores fins a les 20:00 hores. A les 21:00 hores es farà la missa en record i sufragi de tots els difunts del poble i a les 22:00 hores, tindrà lloc el sopar de caçadors. Durant el dijous i el divendres es faran les partides de pilota al carrer d’Enmig.

Festa dels jubilats i pensionistes

Per finalitzar amb els actes festius, el dissabte 13 d’agost se celebrarà el dia dels jubilats amb una cercavila a càrrec de la Societat Musical de Benicolet que els arreplegarà a les 12:30 hores. Posteriorment es realitzarà la missa solemne i es donarà un detalla al soci o sòcia més gran del poble. A les 14:00 hores es farà el dinar de germanor per als jubilats i pensionistes a la Casa de la Cultura.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe