test
27.6 C
Albaida
Dilluns, juny 24, 2024
HomeVall d´AlbaidaBeniatjarBeniatjar demana a la Generalitat la cessió de l'antiga casa forestal "Les...

Beniatjar demana a la Generalitat la cessió de l’antiga casa forestal “Les Planisses” per donar-li ús públic

L’Ajuntament aprova per unanimitat una proposta d’Ens Uneix per recuperar l’ús de la centenària construcció, situada en un lloc estratègic al camí d’ascens al cim del Benicadell

L’Ajuntament de Beniatjar ha demanat formalment a la Generalitat Valenciana la cessió de l’antiga casa forestal “Les Planisses”, propietat de l’administració autonòmica i actualment en desús, per dotar-la d’ús públic. La proposta d’esta sol·licitud, presentada al ple de l’Ajuntament de Beniatjar per l’alcalde, Jaime Ferrer (Beniatjar Ens Uneix) va obtindre el suport unànim de tots els grups municipals, apunta que l’objectiu és “promocionar i posar en valor la serra del Benicadell i contribuir a la conservació i manteniment de la casa forestal, una instal·lació preada i volguda pel municipi i els seus visitants”.

Per això, es trasllada la petició a la Conselleria de Cultura i Esport; a la Conselleria de medi ambient, Aigua, Infraestructures i Territori; i a la Conselleria d’Hisenda, Economia i Administració Pública;  per tal que es faça efectiva la cessió de l’ús públic i facultats de restauració a l’Ajuntament de Beniatjar de la casa forestal “Les Planisses” de Beniatjar, tot facultant a l’alcalde a signar de tots aquells tràmits que siguen necessaris en la tramitació de la sol·licitud.

L’antiga Casa Forestal “Les Planisses”, construida en la repoblació forestal de la serra realitzada a principis del Segle XX, es troba situada al camí d’ascens al cim de Benicadell, tant si s’inicia el camí des del mateix Beniatjar com si l’ascensió s’inicia des d’altres llocs. Es troba situada a 696 metres d’altitud, prop del paratge de Les Fontetes. La casa és propietat de la Generalitat Valenciana i en l’actualitat no és visitable. L’entorn de la casa es troba condicionat i constitueix una bona àrea recreativa i de descans.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe