Un total de 37 membres de l’acadèmia ontinyentina van viatjar fins a França per viure una experiència espectacular. A més, tornaran al país aquest cap de setmana per a ballar a Limoux
El Carnestoltes de Niza és un dels més importants de França i del món. Allí va aterrar l’acadèmia ontinyentina Ballet Ópera, que ve participant en aquests tipus d’esdeveniments a França des de fa 16 anys.
“Des del 2007 estem anant als carnestoltes de França en Niza, Menton o Limoux. Sempre que anem tornem encants perquè sobretot en Niza el lloc és molt bonic, hi ha molt de públic, unes grades tremendes i van de tots els països com Xina, Ucraïna o Rússia. És una gran experiència per a les xiques i per a nosaltres anar i mostrar la nostra feina. Veure que la gent ens aplaudeix i que agrada és molt motivador“, conta Dori Asensi, codirectora de Ballet Ópera.
Niza viu al mes de febrer 3 setmanes de carnestoltes on les desfilades envolten la ciutat d’alegria i festa. Ballet Ópera va acudir amb una expedició de 37 persones, dels quals 30 eren ballarins i ballarines, i on la resta eren directores, tècnics de so i maquilladors.



Ballet Ópera va fer dues desfilades a Niza. La primera va ser l’anomenada ‘Batalla de les flors‘, que tracta d’unes carrosses que van tirant flors a la gent, i a la nit es va desfilar amb unes carrosses molt grans i impactants. “Al migdia vam dur el Cosmos. Són vestits espectaculars perquè van d’horòscop i estreles. Va quedar molt xulo. Per la nit vam dur altra coreografia que és ‘El foc‘”, explica Dori Asensi.
Ambdues coreografies van ser estrenades pel ballet a les Festes de Moros i Cristians d’Ontinyent. De fet, a tota la desfilada es va sentir la peça “Ulugh beg”, composta per l’ontinyentí Saül Gómez per a la capitania de la comparsa Mudéjares.
Pròxima parada: Limoux
Les activitats i els viatges no paren per a Ballet Ópera. Aquest divendres viatjaran cap a la ciutat de Limoux, on acudeixen des de fa vora 5 anys. Allí mostraran la coreografia d’El Foc’. “Són experiències molt boniques perquè t’ajuntes i acabes, tal volta, dinant amb gent d’altres països o de parla espanyola. Per al ballet és un orgull que compten amb nosaltres i que ens criden tots els anys“, afegeix la codirectora.