19.9 C
Albaida
Diumenge, juny 4, 2023
HomeEconomiaATEVAL aposta per les energies verdes per a fer front a l'alta...

ATEVAL aposta per les energies verdes per a fer front a l’alta demanda energètica del tèxtil

L’Associació d’Empresaris del Tèxtil de la Comunitat Valenciana, ATEVAL, ha insistit en la necessitat d’apostar per les energies verdes, donada l’alta demanda energètica que té el sector i, més encara, en temps tan difícils com els que vivim hui dia, amb els increments de preu de la llum i el gas. Per a tractar els avantatges i les diferents solucions que les empreses del sector poden tindre amb les instal·lacions renovables, aquest dimecres de matí (13 d’abril) s’ha organitzat en la seua seu d’Ontinyent una jornada en la qual s’han abordat dos aspectes importants com són l’autoconsum i l’eficiència energètica. Les ponències han sigut a càrrec d’experts amb gran experiència en la matèria i han sigut seguides tant en la modalitat presencial com en línia per més de 40 professionals d’empreses del sector.

La Jornada ‘Eficiència Energètica’ s’ha dividit en dues parts. Una primera, en la qual Javier González-A Marín, responsable de Desenvolupament de Negoci en l’empresa Coberta Solar ha exposat l’impacte de les energies renovables a nivell d’estalvi, eficiència i contenció de la incertesa, i ha presentat com a exemple el cas d’èxit d’empresa, Tescoma, que han optat per les energies verdes. En la seua intervenció, Javier González-A Marín ha destacat “la importància d’innovar i anticipar-nos, apostant per ser autosuficients energèticament”. En aquest sentit, ha assenyalat que “l’autoconsum i les bateries ja estan jugant un paper clau en les empreses de tots els sectors, aportant un estalvi significatiu en la factura energètica, a més de comptar amb un aïllament tèrmic de la coberta i generar energia neta, millorant també la imatge de l’empresa”. Finalment, ha animat a les empreses a fer un pas al capdavant, recordant que “hi ha ajudes a fons perdut de fins al 50% en instal·lacions fotovoltaiques en empreses i d’un 65% en aquells casos que integren bateries”.

La segona part de la jornada l’ha realitzada de Jaume Micó, director d’Eficiència Energètica FOENER, qui ha exposat les diverses alternatives de què disposen les empreses per a reduir el cost energètic, així com les mesures d’estalvi i eficiència energètica que estan en el mercat. Jaume Micó ha assenyalat que “les empreses s’enfronten a tres grans reptes energètics: la competitivitat, el canvi climàtic i la seguretat en el subministrament”. En aquest sentit, ha centrat la seua ponència en tres línies per a ajudar les empreses a aconseguir l’eficiència energètica: l’optimització del cost energètic, la digitalització energètica per a transformar en dades el consum i l’assessorament energètic per a analitzar aquestes dades, calcular la viabilitat energètica i augmentar la rendibilitat de les empreses. Finalment, ha destacat que “apostar per la digitalització i l’assessorament energètic, repercuteix en una reducció del consum entre un 8% i 15% en la indústria, i així ho estem veient en els projectes que tenim en marxa”. En aquest sentit, ha insistit que “les empreses han d’apostar per l’energia fotovoltaica acompanyada de l’eficiència energètica”.

Des d’ATEVAL, el seu president José Vicente Serna, ha recalcat la importància de gestionar de manera eficient l’energia en les empreses tèxtils, atés que la majoria dels processos de fabricació tenen uns alts nivells de demanda energètica, sobretot en subsectors com els acabats, que s’està veient especialment afectat per aquesta crisi energètica i és un pilar imprescindible i necessari com a baula de la producció de tota la cadena de valor tèxtil. En aquest sentit considera que, “a més de les mesures urgents que l’Administració Pública ha de posar en marxa per a recolzar l’activitat industrial, el sector ha d’avançar cap a un model que ens permeta ser el més autosuficients possible energèticament i no ser tan dependents de tercers. Per això considerem fonamental informar les empreses sobre els avantatges de l’autoconsum i posar sobre la taula totes les alternatives de què es disposen en matèria de renovables”. Finalment, ha recordat que aquest model energètic té bonificacions fiscals en alguns ajuntaments del Clúster Tèxtil.

La jornada ha finalitzat amb un café networking en el qual els presents han pogut debatre els dubtes o informació presentada durant les ponències.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe