11 C
Dijous, abril 25, 2024
HomeVall d´AlbaidaBenigànimArriba la II edició de La Nostra Copa amb 11 equips de...

Arriba la II edició de La Nostra Copa amb 11 equips de la Vall d’Albaida

La FFCV (Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana), ha fet oficial la II edició de La Nostra Copa. Una competició que ha sigut un èxit en el seu primer any, oferint un important suport econòmic per als equips més modestos del nostre futbol regional. En total, participaran 367 equips de tota la Comunitat Valenciana, i la competició començarà el pròxim 3 de setembre. El guanyador es classificarà per a l’eliminatòria prèvia de la Copa del Rei de la temporada 2023/2024, amb la possibilitat d’enfrontar-se a un equip de Primera Divisió si supera aquesta fase. L’any passat el campió va ser el CD Alcora.

A la Vall d’Albaida tenim 11 equips que disputaran La Nostra Copa. Seran 4 de la Regional Preferent (Deportivo Ontinyent, Ontinyent 1931, L’Olleria CF i UD SIA Benigànim), 2 de Primera Regional (Benigànim CF i UD Montaverner) i 5 de Segona Regional (CD Albaidense, CDF Bocairent, CF Agullent, CF Aielo i CF Llutxent).

La temporada passada, l’Ontinyent 1931 va ser l’equip de la comarca que més lluny va arribar. Tot i això, hi va haver altres clubs que van donar la campanada com el CDF Bocairent, que va eliminar a un equip de superior categoria com és el Deportivo Ontinyent. Així, la FFCV ha especificat que “els enfrontaments fins la Fase Final seran establerts mitjançant el criteri de proximitat geogràfica“. Per això, vorem una gran quantitat de derbis molt interessants a la Copa.

Les dues primeres eliminatòries, que seran els caps de setmana del 3-4 i 10-11 de setembre, enfrontaran als equips de Segona Regional. A més, podran entrar en aquestes rondes equips de Primera Regional, en funció dels participants definits. Els equips de la Regional Preferent estaran exempts de participar durant diverses eliminatòries.

No es canvia el format, per sí que hi haurà futbol femení i futbol sala

Finalment, no s’ha canviat el format tot i que s’havia plantejat aquesta possibilitat tal i com ens va afirmar Ramón Francés, assembleista de la FFCV i president del CDF Bocairent. En canvi, sí que es manté la condició de que els equips de menor categoria partiran amb avantatge.

Els filials dels equips de la Vall d’Albaida no podran disputar la competició, ja que no està permitit. A més, també s’implementarà aquest format en les modalitats de futbol Valenta i el futbol sala.